Hem Whisky & Bourbon Baileys is the new black

Baileys is the new black

av Livets Goda

Likt modedesignern handlar det för bartendern om att respektera det klassiska, men samtidigt överraska sin publik med det nya. Gräddig Baileys med starkt kaffe är en oslagbar smakfusion och kanske den mest populära hos den kaffeälskande svensken. Med de två drinkarna Baileys Milk Punsch och Baileys Ice Coffee Horchata harChristian inspirerats avbargästernas säsongsfavoriteroch gett dem en elegant twist. – Vi märker att barscenen har förändrats. Idag brygger folk sitt eget öl och bjuder mer än gärna på en avancerad cocktail under förfesten. Det ger oss bakom baren en riktig kick och vi får kommunicera och servera läckra drinkar till dagens alla vardagskonnässörer, säger Christian Grevius, barchef på Scandic Haymarket. Kaffe och Baileys kan varieras efter säsong, tillställning och smak i all oändlighet. De här två välsmakande kaffedrinkarna i exotiska tappningar välkomnar våren med sina blommande smaker. De tar avstamp i kaffekontinenten Sydamerikaoch tillreds med mörk rom, Horchata och mynta. Baileys Milk Punch (11,25 gram alkohol) 25 ml Baileys Original Irish Cream 25 ml Ron Zacapa 23 10 st. espressobönor 20 ml mjölk 20 ml grädde 10 ml sockerlag 5 myntablad Lägg 10 stycken espressobönor tillsammans med 25 ml Baileys i en vacuumpåse. Låt ligga över natten. Sila av kaffebönorna och spara vätskan. Blanda sedan samtliga ingredienser i en shaker och skaka. Lägg ett par isbitar i ett glas och häll över drinken genom en fintrådig sil. Garnera med tre myntablad. Baileys Ice Coffee Horchata (10,2 gram alkohol) 50 ml Baileys 10 ml Angostura bitter 10 ml Muscavado socker 40 ml Horchata (se recept nedan) Horchata 3 dl cold brew-kaffe(finns färdigt att köpa eller se recept nedan) 3 dl kondenserad mjölk 3 dl havregryn Mixa samtliga ingredienser och sila genom en fintrådig sil Blanda samtliga ingredienser i en shaker och skaka. Lägg ett par isbitar i ett glas och häll över drinken genom en fintrådig sil. Stänk försiktigt över Angostura bitter och servera genast. Cold Brew 90 gram kaffe 2 dl 93-96 gradigt vatten 5 dl rumstempererat vatten 50 gram is Mal kaffet och lägg det i en tillbringare. Häll 2 dl av det varma vattnet över kaffet. Se till att dränka kaffet så jämnt som möjligt och rör om för att hjälpa processen. Vänta 60 sekunder för att låta kaffet blomma ut och nå sin fulla smak. Tillsätt sedan 5 dl av det rumstempererade vattnet och isen. Rör försiktigt så allt blandas. Ställ in tillbringaren i kylen och låt stå i 12 timmar. Sila därefter kaffet genom en sil. Bild: Baileys Milk Punch

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING