Baileys och Chokladfabriken tolkar den klassiska pralinasken till jul

Livets Goda 21 Nov, 2018
Övrigt Enda sedan 1940-talet är den klassiska pralinasken en viktig jultradition i de svenska hemmen. Men under årens lopp har den inte utvecklats nämnvärt. Baileys och det prisbelönta konditoriet Chokladfabriken har nu skapat en nytolkning av den traditionella pralinasken. Från och med första advent säljs denna lyxiga pralinask med smak av Baileys i Chokladfabrikens butiker och i deras webbshop.

Sedan 1940-talet har den klassiska pralinasken varit en stark jultradition i de svenska hemmen. Även Baileys klassiska smaker är något som många förknippar med just julen. Baileys har i samarbete med Martin Isaksson på Chokladfabriken tagit fram en nytolkning av den klassiska pralinasken.

– Vi har länge velat göra en pralinask och har nu i Chokladfabriken hittat den perfekta partnern. Martin fick, med julen i tanke, fria händer att tolka våra Baileysvarianter och detta resulterade i en pralinask med fem fantastiska smakkombinationer. Nu ger vi konsumenterna fler valmöjligheter och utmanar samtidigt den traditionella pralinasken, säger Malin Möllerberg, nordisk PR-ansvarig på Diageo.

Baileys och Chokladfabrikens pralinask består av fem smakkombinationer med Baileys Original, Baileys Chocolat Luxe, Baileys Iced Coffee Latte samt Baileys Almande. Pralinasken består av nio praliner med dubbla uppsättningar av varje smak samt en överraskning i mitten. För att pralinasken ska passa alla är en av smakkombinationerna helt veganska med smak av Baileys Almande.

– Vi svenskar äter mycket praliner under julen och Baileys är känt för att vara en uppskattad likör på julborden, vilket gör att kombinationen av dessa två känns klockren. Jag tror att alla från förstagångsköpare till våra återkommande kunder kommer att uppskatta och tycka om vår goda pralinask, säger Martin Isaksson, grundare av Chokladfabriken.

Från 30 november till och med 13 januari kommer pralinasken att finnas till försäljning i Chokladfabrikens samtliga butiker och på deras webbshop, priset för en ask är 169 kr.


Zacapa NUET - en solo dining-upplevelse

Mat och Restaurang I en tid när vi delar på allt, till och…
21 Feb, 2019

Löfbergs dubbelt nominerade till PR-pris

Övrigt Idag presenterades de nominerade till Nordic Digital PR Awards 2018.…
21 Feb, 2019

Receptinspiration - Lyxig chipsbricka

Mat och Restaurang Importören Nigab bjuder här på ett enkelt och lyxigt snacks…
21 Feb, 2019

Fyra drinkrecept till Margaritans dag

Whisky och Bourbon Nu på fredag den 22 februari uppmärksammas Margaritans dag världen…
21 Feb, 2019

Unika viner från La Spinetta i Winefinders lager

Vin Noshörningen är tillbaka. Nu har Winefinder fyllt på butiken med…
21 Feb, 2019

Ny rapport om alkoholens hälsomässiga och sociala effekter på äldre

Övrigt En ny rapport från IOGT-NTO i samarbete med Svenska Läkaresällskapet,…
21 Feb, 2019

Green & Black´s lanserar 10 ekologiska chokladkakor

Övrigt Smak och kvalitet står i fokus när Green & Black’s…
20 Feb, 2019

Mat.se öppnar veganbutik

Mat och Restaurang Mat.se har sedan starten 2012 haft siktet inställt på hållbar…
21 Feb, 2019

Mastri Vernacoli Lagrein DOC Trentino 2018 i det fasta sortimentet från den första mars

Vin Den första mars lanseras Mastri Vernacoli Lagrein DOC Trentino årgång…
20 Feb, 2019

Drinkinspiration med Sorgin - François Lurtons delikata gin

Whisky och Bourbon Med sin gedigna erfarenhet av druvan sauvignon blanc har François…
20 Feb, 2019

Efter fem års nedgång i svensk sjömatskonsumtion – trenden bruten

Mat och Restaurang De svenska hushållens konsumtion av sjömat har sjunkit varje år…
20 Feb, 2019

Château Laville Bordeaux Supérieur från årgången 2015 hos Winefinder

Vin Direkt från Bordeaux kommer denna generösa Bordeaux Superiéur från årgången…
20 Feb, 2019

Ekologiska växtbaserade drycker från Kung Markatta

Övrigt Nu tar varumärket Kung Markatta steget in bland de växtbaserade…
19 Feb, 2019

SSP tecknar avtal med Spendrups

Whisky och Bourbon Kampen om ett av Restaurangsveriges största och mest prestigefyllda avtal…
19 Feb, 2019

Stadhuskällarens souschef vidare i Årets unga kock 2019

Mat och Restaurang Anton Levin, souschef i Stadshuskällarens kök är en av de…
19 Feb, 2019

Blanda proffsiga cocktails hemma - D.E.W. Drinks: tre drinkar med bara tre ingredienser

Whisky och Bourbon Det kan vara svårt att hitta en god cocktail som…
19 Feb, 2019

Nu börjar Coop leverera mat med Volvos nya el-lastbil

Övrigt I dag överlämnar Volvo den nya el-lastbilen Volvo FL Electric…
19 Feb, 2019

Foursquare – långt ifrån fyrkantig

Whisky och Bourbon Foursquare Distillery ligger på Barbados, denna Västindiens östligaste utpost som…
19 Feb, 2019

Sveriges godaste ostar prisades under Ostfestivalen

Mat och Restaurang För sjätte året i rad arrangerades festivalen som samlar gräddan…
19 Feb, 2019

11% av världens befolkning har inte tillgång till rent vatten

Övrigt De fattigaste i världen går i timmar för att hämta…
19 Feb, 2019
Artikelarkivet