Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Baileys släpper Cozy Up Cup tillsammans med danska MK Studio

Baileys släpper Cozy Up Cup tillsammans med danska MK Studio

av Livets Goda

Lagom till att kylan blir mer påtaglig presenterar Baileys en serie nytolkningar av klassikern varm choklad. De har bjudit in ett gäng framstående dessertproffs i Sverige och Danmark att skapa nya chokladdrinkar. Drinkarna ska inte serveras i vilken kopp som helst, utan Baileys har tillsammans med danska keramikstudion MK Studio tagit fram den ultimata koppen för just varm choklad.

Baileys har länge varit uppskattad som den är men också populär som ingrediens i bakverk, desserter och drinkar. Alltid redo att ge receptet ett lyft. Nu har turen kommit till vinterklassikern varm choklad. En barnsligt god dryck som varit sig lik genom årtiondena. Fram tills nu när den får en modern uppdatering både till smak och utseende. Baileys har låtit danska keramikstudion MK Studio skapa en limiterad upplaga specialdesignade koppar som ger de nya chokladdrinkarna den elegans de förtjänar. I färgglad glasyr och precis lagom storlek kommer de handgjorda kopparna sätta stil på vintermyset. De kommer att säljas i den danska livsstilsbutiken Holly Golightly för 300 DKK. Kopparna finns tillgängliga i butiken och online från 25 november och så långt lagret räcker: https://www.hollygolightly.dk/mk-studio.html .

– Baileys är en väldigt mångsidig likör. En ingrediens som kan ge ett smakfullt lyft till allt från drinkar och praliner till oemotståndliga desserter. Här såg vi en chans att ge en klassiker en modern och mogen uppdatering. Hantverkslusten har väckts hos många under pandemin så det kändes kul att väva in keramik i kampanjen. Slutresultatet blev oemotståndliga chokladdrinkar både på insidan och utsidan, hälsar Tina Timm på Diageo.

För att förnya den varma chokladen har Baileys låtit några nordiska dessertproffs ta fram fem nytappningar på varm choklad inför den stundande vintersäsongen. Receptkreatörerna är inga mindre än Hilda Kirkhoff (vinnare av Hela Sverige bakar 2020), konditorn och kocken Joy Harris samt bakentusiasten Julie Marie från Danmark. På var sitt håll har de låtit fantasin flöda för att skapa nya recept som ger klassikern ett mognare, mer smakfullt uttryck. Ingredienser som miso, tahini, popcorn, kanel, muskot och apelsin dyker upp i de nya recepten.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING