Hem Mat & Restaurang Bank Hotel

Bank Hotel

av Livets Goda

– Det här är min vision av ett exklusivt boutiquehotell, ett hotell som skulle stå sig väl i konkurrens med topphotellen i London, Paris eller New York, säger Stureplansgruppens VD och huvudägare Vimal Kovac.

Beläget på Arsenalsgatan 6 på Blasieholmen ligger det nya hotellet vars byggnad är från 1910. Byggnaden som uppfördes som bank, är belägen på en lugn gågata ett stenkast från storstadspulsen i Stockholm, precis intill vackra Nybroviken och nära grönskande Djurgården. Efter en omfattande ombyggnation där man tagit tillvara på byggnadens ursprung genom att återskapa originaldetaljer, presenteras nu ett nytt och unikt, internationellt hotellkoncept.

Boende
Bank Hotel är ett boutiquehotell med sju våningar och 115 hotellrum mellan 19 och 91 kvm stora. Rummen går i en harmonisk färgskala med taktila material som sten, trä och exklusiva tyger. Rummen är inredda av stylisterna Ida Lauga och Lo Bjurulf, som har använt sig av material och färger som går i linje med byggnadens historiska charm. I badrummen som går i marmor och mässing, kan gästerna njuta av extraordinära detaljer såsom fristående badkar med utsikt över takåsarna. Av de åtta omsorgsfullt designade sviterna är den största, Bank Extreme Terrace Suite, på 185 kvadratmeter med fönster från golv till tak och en imponerande kungsterrass med utsikt över Nybroviken.


Fotograf Mathias Nordgren

Restaurang & barer
I den gamla bankhallen ligger restaurang Bonnie’s, där restaurangchef Carolina Westerlund, en veteran i branschen som senast kommer från Nosh and Chow, tillsammans med sitt team serverar mat av högsta kvalitet. Menyn är framtagen med inspiration från Europas kuststäder, och består av lokala favoriter samt ett antal signaturrätter, specifika för Bank Hotel. Den 94-sitsiga matsalen erbjuder vagnservice, skräddarsydda cocktails, ett säsongsbaserat teutbud samt en välkomponerad vinlista sammansatt av Fredrik Horn, ett välkänt namn från bland annat tvåstjärniga Oaxen Krog och Frantzén. För den som önskar erbjuds även ett modernt och internationellt utbud av alkoholfria drycker, ett område där Bank Hotel ligger i framkant. 

Hotellet har även två barer; Papillon och Sophie’s Bar. Papillon är en bar med sofistikerad och internationell atmosfär. Inredningen är inspirerad av bankdirektörens personliga kontor med polerad marmor, heltäckningsmattor och väggar klädda i mahogny. På drinklistan finns både tidlösa klassiker och spännande smakkombinationer presenterade i ny tappning. Hotellets andra bar, Sophie’s Bar, är en all-day lounge där stockholmare och internationella hotellgäster möts för en lättare middag eller after work.


Fotograf Mathias Nordgren

Design och konst
Entrédörrarna i massiv brons, de mahogonyplätterade väggarna i lobbyn och stuckaturen i taket påminner gästerna direkt om byggnadens förflutna. Originaldetaljer som väggmålningar, ett sex meter högt glastak och marmorgolv, har återskapats och bevarats. Genomgående i byggnaden återfinns klassiska inslag kombinerat med interiör i modern stil som tillsammans med samtida svensk konst ger en sofistikerad social atmosfär till hela hotellet. Konstkonceptet på Bank Hotel är unikt där utvalda verk ur hotellets egna konstsamling sammanställd av erkända CF Hill visas. Dessutom har hotellet inlett samarbete med advokatfirman Vinge, och i hotellets lobby återfinns verk ur deras gedigna konstsamling. Även Young Art, vilka arbetar med att lyfta morgondagen stjärnor, visar upp verk från unga svenska konstnärer i ett antal av hotellets rum.
Byggnaden uppfördes med inspiration från ett renässanspalats, vilket arkitekterna Jonathan Söderblom och Peter Ågren från Millimeter Arkitekter tagit vara på. Med den omfattande ombyggnationen, sina stora sociala ytor och inbjudande atmosfär, är Bank Hotel en inspirerande mötesplats.

I slutet av juni tillträdde Patrik Tuomisto som general manager för Bank Hotel och har en gedigen internationell erfarenhet från hotellbranschen där han har haft ett flertal ledande positioner på framgångsrika boutiquehotel.

– Att få vara en del av öppningen av Bank hotel är en dröm för mig. Bank Hotel är ett hotell som utmärker sig, en mötesplats som kommer att erbjuda en alldeles unik atmosfär och upplevelse för både hotellgäster och Stockholmare. Jag och teamet ser fram emot att få spela en nyckelroll i att sätta Bank Hotel på Stockholms
hotellkarta”, säger general manager Patrik Tuomisto.

Bank Hotel öppnar 22 augusti 2018 och är nu öppet för bokningar på http://bankhotel.se.

 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING