Bar Central återvänder till Södermalm: Efter att ha hållit stängt i nästan ett år slår Bar Central återigen upp portarna, dessutom på ny adress – Hornsgatan 72, tidigare Folkbaren. Utöver att återvända till den ursprungliga stadsdelen Södermalm, fortsätter Bar Central att fokusera på kvalitetsöl och blir nu först i Stockholm med att få en kvalificerad “head tapster” bakom baren.
Det var i december 2022 som Bar Central meddelade att de skulle stänga igen på Birger Jarlsgatan på grund av ombyggnationen i fastigheten. Den 25 oktober, nästan ett år senare, slår de återigen upp portarna. Denna gång intill Folkoperan på Hornsgatan 72. Förutom att återvända till stadsdelen där allt en gång startade, öppnar den nya lokalen upp för både samarbete med Folkoperan och ett fortsatt fokus på kvalitetsöl. Kärleken till öl har alltid funnits där, och nu blir Bar Central först i Stockholm med att ha en bartender som genomgått Pilsner Urquells utbildningsprogram för “head tapsters”.
– Tekniken bakom hur man brygger och serverar öl är minst lika viktig. Bar Central har sedan innan utbildade “tapsters” via Pilsner Urquells program, och de vet precis hur ölet ska hanteras och hällas upp. Det känns väldigt roligt att de nu blir först i Stockholm med att ha en kvalificerad head-tapster, vilket höjer kvalitén ytterligare och ser till att både smak och teknik får stå i fokus. Det bidrar både till en trevligare smakupplevelse och förståelse för hantverket, säger Ida Schramme, Pilsner Urquell.
Bar Central ägs och drivs av Robert Rudinski och Kim Choukri. Sedan baren öppnade, har restaurangen hunnit med tre olika adresser – Skånegatan, Birger Jarlsgatan, och nu Hornsgatan. Den nya adressen innebär ett nära samarbete med Folkoperan, något ägarna ser mycket fram emot.
– Vi är glada över att återvända till Södermalm och vi ser fram emot att äntligen få välkomna tillbaka våra gäster till Bar Central. Det känns väldigt roligt att vi ligger i anslutning till Folkoperan, då vi kan erbjuda besökarna förstklassig mat – och dryck i en härlig miljö och förhöja helhetsupplevelsen. För oss är kvalité otroligt viktigt och vi är stolta över våra utbildade tapsters som ser till att leverera förstklassig öl på löpande band, säger Robert Rudinski, grundare av Bar Central.