Hem NyheterNyhet WB Barceló Imperial Porto Cask Rare Blends Collection

Barceló Imperial Porto Cask Rare Blends Collection

av Livets Goda

För första gången på den svenska marknaden lanseras nu Barceló Imperial Porto Cask, vilket är resultatet av det finaste urvalet av Barceló Imperial, som mognat till sig på Tawny 10 portvinsfat.

Porto Cask har lagrats i 6-10 år på amerikanska ekfat och när blandningen är klar så läggs rommen över på Tawny 10 portvinsfat under 12 månader.

– Det här är helt klart en rom som saknar motstycke på den svenska marknaden. Barceló har verkligen överträffat sig själva, det ska bli mycket spännande att följa hur denna ”pärla till rom” kommer att överraska konsumenten med ett intresse för avec i det definitiva premiumsegmentet!” Säger en upprymd Viktor Långstedt, produktchef på Hermansson & Co.

Barceló Imperial Porto Cask
Nr 57608 (700 ml) 40%, 499 kr
Dominikanska Republiken

Ron Barceló Srl är en av världens ledande romproducenter som har sin början 1929 då spanjoren Julián Barceló begav sig till Dominikanska Republiken och grundande Barceló & Co med målet att tillverka världens bästa rom. 1974 överlämnade Julián Barceló ansvaret för företaget till sitt barn M och några år senare startades tillverkningen av premiumromen Barceló Imperial.

I början av 90-talet slogs företaget ihop med en spansk vin- och spritentreprenör och bildade Ron Barceló Srl. I dag finns Ron Barceló i över 50 länder och är världens fjärde största exportör av rom.

Barceló är den första romtillverkaren som skapat en helt klimatneutral rom genom hela processen från sockerrör till färdig rom. Rommen är klimatneutral enligt den franska metoden Bilan Carbone ® som utgår från GHG. Barcelò driver även olika lokala klimatprojekt i Dominikanska republiken. Barceló är även certifierade både för kosher och den samlade stämpeln för autentisk Karibisk rom ACR Marque – Authentic Caribbean Rum.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING