Hem Whisky & Bourbon Barge 166 – ett flytande Warehouse från Maison Ferrand & Plantation

Barge 166 – ett flytande Warehouse från Maison Ferrand & Plantation

av Livets Goda

Barge 166: Maison Ferrand, som grundades 1989, är ett familjeägt destilleribolag som tillverkar och säljer cognac, rom och gin. Bland bolagets internationellt välkända varumärken finns Ferrand Cognac, Plantation Rum och Citadelle. Deras passion och expertis ligger till stor del i lagringskonsten, det innovativa fatarbetet är hörnstenen och signumet i allt de gör.

Barge 166

Barge 166

Deras senaste innovation är Barge 166, världens första flytande fatlager. Vid stranden till Seine i Paris har man byggt om en pråm till ett lagerhus och nu erbjuds även privatpersoner att bli en del av besättningen genom att bli ägare till ett privat fat med cognac eller rom som lagras under flera månader ombord. Som samlare, entusiast och finsmakare utses man till kapten och lagerhuschef och får en unik möjlighet att välja, förfina och slutligen buteljera ett 30-liters fat med sin egendesignade rom eller cognac. Utöver att kunna följa hur sitt Barge 166 Private Cask utvecklas får man möjlighet att boka privata arrangemang ombord. Som Private Cask Member är man alltid välkommen ombord, ensam eller tillsammans med vänner, för att prova sitt fat. Man disponerar ett provningsrum och en terrass med utsikt över floden.
Fatägare är också välkomna att abonnera Barge 166 för privata event, affärsmöten eller andra romantiska och festliga tillfällen.

Om Barge 166

Barge 166 byggdes 1948 för att transportera gods och varor i Parisregionen. Maison Ferrand har totalrenoverat och restaurerat pråmen så att den rymmer 1 500 trettiolitersfat med cognac och rom. Pråmen ligger förtöjd sydväst om Paris, utmed Seine, vid Ile Saint Germain, i Issy-les-Moulineaux. Det är en vacker plats vid stranden, ett stenkast från Paris, Eiffeltornet och Triumfbågen.

Barge 166

Barge 166

Vi ger oss ut på ett innovativt och aldrig tidigare skådat äventyr. Du väljer ditt eget fat, följer det under hela lagrings-
tiden på vattnet och bestämmer när det ska buteljeras. Allt detta ombord på en privat flodpråm, där du som fatägare får vara med om aktiviteter och speciella evenemang år efter år. Det är oerhört spännande, säger Margaux Lespinasse, Private Cask Manager och Maison Ferrands expert sedan 10 år.

Margaux Lespinasse

Vårt teams motto är att vi ska skapa genom att inspireras av våra föregångare. Med deras metoder och traditioner, i kombination med moderna erfarenheter och kunskaper vill vi återuppväcka klassikerna. Sedan flera år tillbaka har vi studerat arkiv från förra seklets början som visar på den gynnsamma effekt som långa sjöresor har på rom som fatlagras. Redan för flera hundra år sedan visste man att detta transportsätt berikade och utvecklade smakerna, men det har inte utforskats förrän nu. I dag vet vi att den termiska och hygrometriska amplituden ökar koncentrationen och intensiteten i smakerna tiofaldigt, vilket ger oss en än mer uttrycksfull och smakrik rom.

Det är just detta vi fortsätter att utforska med pråm 166: vårt flytande lager på Seine, specialdesignat för att lagra små fat under vattennivån. Den här innovativa lagringsplatsen gör det möjligt att ta våra experiment ännu ett steg. Vi är mycket glada över att kunna erbjuda detta äventyr till dryckesentusiaster som har samma passion och drömmar som vi. Vi ser verkligen fram emot att dela den här upplevelsen med dem.” – Alexandre Gabriel, ägare och Master Blender Plantation & Ferrand Cognac

Läs mer på Barge166.com HÄR

Barge 166

Alexandre och Margaux

Barge 166

RELATERAD LÄSNING