Hem NyheterVinnyhet Bassermann-Jordan Riesling Riesling Trocken 2022

Bassermann-Jordan Riesling Riesling Trocken 2022

av Livets Goda

Bassermann-Jordan Riesling: Nu finns det ekologiska vinet från Pfalz i nya årgången 2022. Vinet är ett utmärkt exempel på den kvalitetsutveckling och innovation som området genomgått sedan 1980-talet. Bassermann-Jordan Estate Riesling finns i ett fåtal utvalda butiker på Systembolaget.

Bassermann-Jordan RieslingSammantaget förfogar Bassermann-Jordan över 49 hektar vingårdsmark. Det inkluderar mer än tjugo vingårdslägen varav en tredjedel är toppklassade, som Hohenmorgen, Kirchenstück, Jesuitengarten och Ungeheuer. Riesling var länge i fokus, men i dag odlas även andra druvsorter, både inhemska och internationella. All odling sköts i full harmoni med naturens egna villkor. Fokus ligger på torra, lagringsdugliga viner med en tydlig syra och utpräglad mineralitet.

Druvorna till Bassermann-Jordan Estate Riesling Trocken 2022 kommer från olika vingårdslägen i Deidesheim, Ruppertsberg och Forst och skördas för hand. Vinet lagras sex månader på sin jästfällning.

Redan 1718 grundades Bassermann-Jordan och har sedan start satt sin prägel på utvecklingen i regionen. Bassermann-Jordan har ständigt legat i framkant när det handlat om att förnya allt från odling till regelverk och var en av grundarna bakom odlarorganisationen VDP, som var en protest mot massproducerade viner.

Bassermann-Jordan Riesling Trocken 2022
Pris: 169 kr
Artikelnummer: 79332
Övrigt: Ekologiskt

RELATERAD LÄSNING