Bästa Commis hyllades på Årets Kock 2019

Livets Goda 16 Sep, 2019
Mat och Restaurang I fredags hyllades Thilda Mårtensson, från Stockholm, i samband med finalen av Årets Kock 2019 – SM i professionell matlagning som tävlingens ”Bästa Commis”.

Fotograf: Samuel Unéus

Thilda Mårtensson går på Stockholms Hotell- och Restaurangskola och berättar såhär om utmärkelsen och sin upplevelse i köket under finalen av Årets Kock 2019.

- Jättekul och överraskande! Det har varit superlärorikt - även när man diskar så ser man hur kocken jobbar med olika tekniker, hur noga det är med torkning och allt annat. Samarbetet har funkat bra båda dagarna, det har varit fullt upp hela tiden och bra organiserat från start. Jag har tävlat i Årets Kockelever innan men nu är jag ännu mer sugen och bättre förberedd att fortsätta tävla, säger Thilda Mårtensson, utsedd till Bästa Commis under Årets Kock 2019.

– Commiserna är framtidens kockar! Att jobba med de absolut främsta kockarna i branschen under ett par intensiva dagar på Årets Kock vet vi är otroligt utvecklande. Vi hoppas det inspirerar dem till att fortsätta i branschen och älska det lika mycket som jag och mina kollegor gör, säger Ulrika Brydling, tävlingsansvarig Årets Kockelev.

Motivering
Årets Commis har på ett föredömligt sätt varit både lyhörd och noggrann i tävlingsköket under finaldagarna. Årets Commis är engagerad och har tagit stort ansvar för sin del i teamet. Hen har visat att hen villväldigt mycket och har tagit för sigunder tävlingens gång. Vi tror att det här är någon vi kommer se mycket mer av i framtiden.

Bedömning
Bästa Commis utses av metodjuryn som bedömt arbetet i köket under de båda dagarna av finalen. Alla assistenter i tävlingsköken är gymnasieelever på Stockholms Hotell- och Restaurangskola och Smedenskolan i Smedjebacken. De har själva anmält sitt intresse att medverka och därefter har lärare på skolan hanterat urvalsprocessen. Commis lottas till finalisterna båda dagarna och de träffar varandra först i tävlingsköket på morgonen.

Vinnaren får ett diplom samt produkter från J.A. Sundqvist och möjlighet att spendera en dag med Svenska Juniorkocklandslaget när de tränar.


Bushmills Single Malt 21 YO - en vinnare

Whisky och Bourbon Premium Det geologiska fenomenet Giant’s Causeway, listat av Unesco som ett…
17 Oct, 2019

Ny Small Batch – Kramfors Edition

Whisky och Bourbon Nu gäller det att planera in en vinterresa till Systembolaget…
17 Oct, 2019

Onsdagsinspiration: Ossobuco alla milanese

Mat och Restaurang Premium Långkokens säsong är här och varför inte inleda hösten med…
10 Oct, 2019

Livets Goda uppdaterar om Snus VM – blir det en folksport?

Whisky och Bourbon Snus VM är i full gång och juryn har setts…
15 Oct, 2019

Belleruche - en Côtes-du-Rhône som levererar år ut och in!

Vin Södra Rhônedalen är inne i ett sanslöst flow med nu…
15 Oct, 2019
Artikelarkivet