Bästa kokboken 2018

Livets Goda 10 Jan, 2019
Mat och Restaurang När dagstidningar som The Independent, Washington Post och New York Times summerarde kokboksåret 2018 och listade de bästa kokböckerna var Yotam Ottolenghis Simple med på samtligas listor.

• Vinnare av National Book Award 2018 i Storbritannien
• The Sunday Times #1
• New York Times #1
• Amazon #1

Yotam Ottolenghi är köttätaren som helst lagar vegetariskt. Hans sätt att laga grönsaker har förändrat den vegetariska matlagningen i grunden och inspirerat en hel våg med kockar och matkreatörer. Hans inflytande syns tydligt vart man än vänder blicken: i mattidningar, i kokböcker, på restauranger och i färdiga matkassar.

Såväl vegetarianer som icke-vegetarianer har tagit Yotam Ottolenghis mat till sina hjärtan. Smakerna är en spännande blandning av hela Mellanöstern: Israel, Syrien, Turkiet, Libanon och Armenien. I nya boken SIMPLE ligger tonvikten på det vegetariska, men den bjuder även på flera kötträtter. Framför allt kombineras här Yotams Ottolenghis signum – oväntade, djärva och fantastiska smakkombinationer – med något nytt: en kortare ingredienslista och en snabbare tillagning. Och det, är en högtidsstund för alla Ottolenghi-anhängare!

Sagt om Yotam Ottolenghi:
“Kungen av gröna smaker“ – Tidningen Vego
”Mannen som gjorde grönsaker sexigt.“ – ICA Buffé
”Grönsaker, gryn, linser och liknande billig mat … tillsammans med Mellanösterns många spännande smaksättningar, har varit några av Yotam Ottolenghis bidrag till den kulinariska världen.“ – Allt om mat

Yotam Ottolenghi är född i Jerusalem och har judiska, italienska och tyska rötter. 2002 startade han en restaurang i London tillsammans med den palestinske kocken Sami Tamimi. I dag driver de flera restauranger, bl.a. Nopi och Rovi. Sedan 2006 skriver Yotam Ottolenghi under vinjetten “The New Vegetarian” i tidningen The Guardian.

Sammanlagt har han skrivit fem bästsäljande kokböcker. Första boken som kom på svenska var den helt vegetariska Plenty (2012). Andra kokboken på svenska var Plenty More (2015). Båda böckerna är utgivna av Tukan förlag.

Titel: Simple
Författare: Yotam Ottolenghi
ISBN: 9789177834748
Sidor: 320

Du vet väl att Livets Goda och Whisky & Bourbon finns på Instagram? Följ oss gärna på @livetsgoda_magazine


Möt Christian Due-Boje - Hockeyhjärtat med säljfokus

Övrigt Han är inne på sin 31:e säsong för Djurgårdens IF,…
23 Jan, 2019

Rhône & Loire - Ny Naturvinslåda i Winefinders butik

Vin - Rhône och Loire är temat i vår nya Naturvinslåda…
23 Jan, 2019

McDonald’s lanserar burgare med Hot Sriracha

Mat och Restaurang Från och med idag serverar McDonald’s en nyhet för alla…
23 Jan, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Studenter skapar app för sensorik

Mat och Restaurang Två studenter vid Örebro universitet ska under våren ta fram…
23 Jan, 2019

Kronfågels Minutfamilj växer – med Minutstrimlor av lårfilé

Mat och Restaurang Kronfågel Minutfilé, en utbankad kycklingfilé, har blivit en stor succé.…
23 Jan, 2019

Restaurangkedjan Harrys skänker 272 000 kr för att hjälpa till att förebygga sexuellt våld mot barn

Övrigt Under perioden 23 november till 31 december 2018 gick 20…
23 Jan, 2019

Margarin överlägsen vinnare av Årets matbluff

Mat och Restaurang Lättas palmoljebluff fick över hälften av rösterna, som dessutom var…
23 Jan, 2019

Just Brunch lanseras på The Strand

Mat och Restaurang På Blasieholmen i Stockholm finner man det mytomspunna hotellet Radisson…
22 Jan, 2019

Teeling Whiskey lanserar unik 12-årig Amarone Cask på Systembolaget den 28:e februari

Whisky och Bourbon Dublinbaserade craft-märket Teeling Whiskey skapar regelbundet unika och innovativa fatlagrade…
22 Jan, 2019

HammerFall lanserar vodka

Whisky och Bourbon Om du ska göra någonting – gör det ordentligt. Det…
22 Jan, 2019

Surdegsfavorit från Leksands Knäckebröd i ny form

Mat och Restaurang En ny trekant från Leksands knäckebröd tar plats i brödhyllan…
22 Jan, 2019

SMAD bjuder in till provning 199 - PNA med Folke Andersson

Whisky och Bourbon Våren 1998 så lanserades den första whiskyn i en serie…
22 Jan, 2019

Nu släpps en Tommasi-klassiker från Valpolicella

Vin Familjen Tommasi har varit sin hemtrakt trogen i snart 120…
22 Jan, 2019

Nyheter från Nespresso: Limited Edition Café Istanbul & Caffè Venezia

Mat och Restaurang Nespresso lanserar nu två limiterade kaffesorter, Café Istanbul och Caffè…
22 Jan, 2019

Ny studie: Endast var tredje svensk äter rekommenderad mängd sjömat

Mat och Restaurang En ny studie från Norges Sjömatråd visar att vår konsumtion…
22 Jan, 2019

Nu beskär Kiviks Musteri 105000 äppelträd för hand

Whisky och Bourbon På Kiviks Musteri har man nu inlett beskärningen av sina…
22 Jan, 2019

Skånska mat- och dryckesevenemang ska nå internationell världsklass

Mat och Restaurang Tourism in Skåne bjuder nu in till The Gastrolution of…
21 Jan, 2019

Tågsemestermöte leder till nyrekrytering av hållbarhetskonsult till U&We

Vin Lagom till att vi går in i det nya året…
21 Jan, 2019

Nyhet från OLW - Chili Bea

Mat och Restaurang I drygt 60 år har svenskarna haft en kärlekshistoria med…
21 Jan, 2019
Artikelarkivet