Bästa kokboken 2018

Livets Goda 10 Jan, 2019
Mat och Restaurang När dagstidningar som The Independent, Washington Post och New York Times summerarde kokboksåret 2018 och listade de bästa kokböckerna var Yotam Ottolenghis Simple med på samtligas listor.

• Vinnare av National Book Award 2018 i Storbritannien
• The Sunday Times #1
• New York Times #1
• Amazon #1

Yotam Ottolenghi är köttätaren som helst lagar vegetariskt. Hans sätt att laga grönsaker har förändrat den vegetariska matlagningen i grunden och inspirerat en hel våg med kockar och matkreatörer. Hans inflytande syns tydligt vart man än vänder blicken: i mattidningar, i kokböcker, på restauranger och i färdiga matkassar.

Såväl vegetarianer som icke-vegetarianer har tagit Yotam Ottolenghis mat till sina hjärtan. Smakerna är en spännande blandning av hela Mellanöstern: Israel, Syrien, Turkiet, Libanon och Armenien. I nya boken SIMPLE ligger tonvikten på det vegetariska, men den bjuder även på flera kötträtter. Framför allt kombineras här Yotams Ottolenghis signum – oväntade, djärva och fantastiska smakkombinationer – med något nytt: en kortare ingredienslista och en snabbare tillagning. Och det, är en högtidsstund för alla Ottolenghi-anhängare!

Sagt om Yotam Ottolenghi:
“Kungen av gröna smaker“ – Tidningen Vego
”Mannen som gjorde grönsaker sexigt.“ – ICA Buffé
”Grönsaker, gryn, linser och liknande billig mat … tillsammans med Mellanösterns många spännande smaksättningar, har varit några av Yotam Ottolenghis bidrag till den kulinariska världen.“ – Allt om mat

Yotam Ottolenghi är född i Jerusalem och har judiska, italienska och tyska rötter. 2002 startade han en restaurang i London tillsammans med den palestinske kocken Sami Tamimi. I dag driver de flera restauranger, bl.a. Nopi och Rovi. Sedan 2006 skriver Yotam Ottolenghi under vinjetten “The New Vegetarian” i tidningen The Guardian.

Sammanlagt har han skrivit fem bästsäljande kokböcker. Första boken som kom på svenska var den helt vegetariska Plenty (2012). Andra kokboken på svenska var Plenty More (2015). Båda böckerna är utgivna av Tukan förlag.

Titel: Simple
Författare: Yotam Ottolenghi
ISBN: 9789177834748
Sidor: 320

Du vet väl att Livets Goda och Whisky & Bourbon finns på Instagram? Följ oss gärna på @livetsgoda_magazine


Dolcetto från Ceretto släpps i Små Partier

Vin Den 5 juli släpps ekologiska Dolcetto d’Alba DOC, Rossana 2017…
17 Jun, 2019

BUBS Godis bygger ny fabrik igen – fördubblar produktionskapaciteten

Övrigt BUBS Godis fortsätter att satsa och bygger ytterligare en godisfabrik…
17 Jun, 2019

Global grillskola - Kimchi

Mat och Restaurang Ta grillningen till nästa nivå! Att experimentera med nya smaker…
17 Jun, 2019

Mathias Dahlgren lanserar cateringkoncept

Mat och Restaurang Mathias Dahlgren konceptualiserar sin cateringverksamhet och därmed uppdateras erbjudandet och…
17 Jun, 2019

Nordic Snus lanserar ny midsommardosa

Övrigt Midsommar handlar om detaljer. Vädret, sillen, potatisen, midsommarstången och musiken.…
17 Jun, 2019

Sake Yuzu Ile Four finns nu Systembolaget

Whisky och Bourbon Premium Yuzu är en japansk citrusfrukt som smakar som en blandning…
17 Jun, 2019

Den bästa maten för padel

Övrigt Padel, eller padeltennis, är den nya sporten som tagit hela…
14 Jun, 2019

Sommarens cigarrpaket

Whisky och Bourbon Plötsligt är det nära midsommar och då gäller det att…
14 Jun, 2019

Årslagrat älggräsbrännvin

Whisky och Bourbon Spirae är ett ekologiskt svenskt brännvin kryddat med älggräs. Gjort…
13 Jun, 2019

Mackmyra lanserar Moment Skogshallon

Whisky och Bourbon Mackmyra lanserar en whisky med somriga smaker i den limiterade…
13 Jun, 2019

Sommarens fräschaste sallad

Mat och Restaurang Mattrender kommer och går, men Medelhavsmaten består. Smaken är givetvis…
13 Jun, 2019

Löfbergs börjar använda återvunnen PET

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs börjar använda återvunnen PET i sina flaskor för…
13 Jun, 2019

Nu lanseras Big Mac Bacon i Sverige

Mat och Restaurang Nu kommer Big Mac Bacon till Sverige. Den ikoniska hamburgaren…
13 Jun, 2019

Radisson Blu Royal Viking Hotel – en designdröm efter totalrenovering

Mat och Restaurang Radisson Blu Royal Viking står nu klart efter en totalrenovering…
12 Jun, 2019

Turesgruppen öppnar Regeringsgatan 21 – en ny matdestination i Gallerian

Mat och Restaurang Gallerian utökar sitt kulinariska utbud med en ny restaurang –…
12 Jun, 2019

Kavli väljer Falköpings Mejeri som ny mejeriproducent

Mat och Restaurang Kavli tecknar ett 10-årigt avtal med Falköpings Mejeri och säkrar…
12 Jun, 2019

90-åring får ny kostym

Mat och Restaurang När Falksalt uppdaterar med nytt utseende är historia lika viktig…
12 Jun, 2019

Ny undersökning visar: Det vill svenskarna ha med sig på flyget

Övrigt En flygresa upplevs ofta som starten på semesterresan, och om…
12 Jun, 2019

Whispering Angel Magnum och Rock Angel rosé från Château D’ Esclans

Vin Whispering Angel Magnum och Rock Angel rosé från Château D’…
11 Jun, 2019
Artikelarkivet