Bästa kokboken 2018

Livets Goda 10 Jan, 2019
Mat och Restaurang När dagstidningar som The Independent, Washington Post och New York Times summerarde kokboksåret 2018 och listade de bästa kokböckerna var Yotam Ottolenghis Simple med på samtligas listor.

• Vinnare av National Book Award 2018 i Storbritannien
• The Sunday Times #1
• New York Times #1
• Amazon #1

Yotam Ottolenghi är köttätaren som helst lagar vegetariskt. Hans sätt att laga grönsaker har förändrat den vegetariska matlagningen i grunden och inspirerat en hel våg med kockar och matkreatörer. Hans inflytande syns tydligt vart man än vänder blicken: i mattidningar, i kokböcker, på restauranger och i färdiga matkassar.

Såväl vegetarianer som icke-vegetarianer har tagit Yotam Ottolenghis mat till sina hjärtan. Smakerna är en spännande blandning av hela Mellanöstern: Israel, Syrien, Turkiet, Libanon och Armenien. I nya boken SIMPLE ligger tonvikten på det vegetariska, men den bjuder även på flera kötträtter. Framför allt kombineras här Yotams Ottolenghis signum – oväntade, djärva och fantastiska smakkombinationer – med något nytt: en kortare ingredienslista och en snabbare tillagning. Och det, är en högtidsstund för alla Ottolenghi-anhängare!

Sagt om Yotam Ottolenghi:
“Kungen av gröna smaker“ – Tidningen Vego
”Mannen som gjorde grönsaker sexigt.“ – ICA Buffé
”Grönsaker, gryn, linser och liknande billig mat … tillsammans med Mellanösterns många spännande smaksättningar, har varit några av Yotam Ottolenghis bidrag till den kulinariska världen.“ – Allt om mat

Yotam Ottolenghi är född i Jerusalem och har judiska, italienska och tyska rötter. 2002 startade han en restaurang i London tillsammans med den palestinske kocken Sami Tamimi. I dag driver de flera restauranger, bl.a. Nopi och Rovi. Sedan 2006 skriver Yotam Ottolenghi under vinjetten “The New Vegetarian” i tidningen The Guardian.

Sammanlagt har han skrivit fem bästsäljande kokböcker. Första boken som kom på svenska var den helt vegetariska Plenty (2012). Andra kokboken på svenska var Plenty More (2015). Båda böckerna är utgivna av Tukan förlag.

Titel: Simple
Författare: Yotam Ottolenghi
ISBN: 9789177834748
Sidor: 320

Du vet väl att Livets Goda och Whisky & Bourbon finns på Instagram? Följ oss gärna på @livetsgoda_magazine


Nyheter från High Coast Whisky - Origins är påväg

Whisky och Bourbon Just nu är High Coasts nya whiskyserie Origins på väg…
22 Mar, 2019

Fyra godheter från Charles Smith lanseras på Systembolaget idag

Vin Premium Den 22:a mars lanseras inte mindre än fyra viner, dedikerade…
22 Mar, 2019

Nu lanseras ekologisk mat för hundar och katter

Övrigt Den ekologiska mat-trenden når nu också djurmat när det italienska…
22 Mar, 2019

Piccini Memoro med ny kostym

Vin Det italienska rödvinet Piccini Memoro som svenskarna lärt känna under…
22 Mar, 2019

Domaines Paul Mas är bästa franska producenten i Mundus Vini 2019

Vin I vintävlingen Mundus Vini 2019 står vinproducenten Domaines Paul Mas…
21 Mar, 2019

OO Brewing till En Öl & Whiskymässa i Göteborg

Whisky och Bourbon Svenska Dryckesmässor är glada över att ha med sig ett…
21 Mar, 2019

Nyheter från Springbank i april på Systembolaget

Whisky och Bourbon Den fjärde och femte april lanseras en exklusiv samling buteljer…
21 Mar, 2019

Plantation återlanserar Experience Pack

Whisky och Bourbon Efter hög efterfrågan återlanserar nu topproducenten Plantation Rum sin förpackning…
21 Mar, 2019

Årets Kock lanserar Årets Kockelev och Årets Kockelever

Mat och Restaurang Årets Kock lanserar ungdomstävlingarna Årets Kockelev och Årets Kockelever i…
21 Mar, 2019

Njutningstips till fredagskvällen

Övrigt När arbetsveckan nått sitt slut finns det få saker lika…
20 Mar, 2019

Nytt besöksrekord för Malmö öl- och whiskyfestival – 13 567 besökare drack 20 000 liter öl i helgen

Whisky och Bourbon I helgen arrangerades Malmö öl- och whiskyfestival för sjunde gången.…
20 Mar, 2019

Vårens första mat- och dryckesmässa Malt, Mat & Destillat

Mat och Restaurang Malt, Mat & Destillat är den urbana mötesplatsen för alla…
20 Mar, 2019

Premiär för Kiviks Musteris skånska ciderprovningar på Solnäs Gård

Whisky och Bourbon Kiviks Musteri vill lyfta skånsk cider genom att arrangera ciderprovningar…
20 Mar, 2019

Bodega Aleanna El Enemigo Malbec 2013 i lager hos Winefinder

Vin Bodega Aleanna El Enemigo Malbec 2013 har hedrats med hela…
19 Mar, 2019

Kiviks Musteri skippar sugrören i sin senaste satsning

Övrigt Kiviks Musteri lanserar nu en ny apelsinjuice och sin klassiska…
19 Mar, 2019

Kilchoman STR Csk Matured kommer till Sverige

Whisky och Bourbon Kilchoman STR Cask Matured är en ny buteljering från det…
16 Mar, 2019

The Kraken Black Spiced Rum

Whisky och Bourbon Myten om havsmonstret The Kraken ligger till grund för romvarumärket…
18 Mar, 2019

Svenska Kocklandslagets VM-vinnarmeny lanseras på Viking Cinderella

Mat och Restaurang I november 2018 vann Svenska Kocklandslaget VM i Luxemburg med…
18 Mar, 2019

No thyme to waste

Mat och Restaurang Spruckna tomater, lökskal, utgången mjölk och äpplen med fläckar på.…
18 Mar, 2019

Akebono expanderar och nyrekryterar Dan Jay-Olsson

Whisky och Bourbon Nu får Akebono, Sveriges ledande sakeimportör i ledning av Åke…
18 Mar, 2019
Artikelarkivet