Hem Nyheter Bästa vinerna till pokermiddagen med vännerna

Bästa vinerna till pokermiddagen med vännerna

av Livets Goda

Det är helg och det är äntligen dags för den där efterlängtade pokermiddagen med vännerna. Kortlekarna är blandade, chippen är på plats, maten puttrar på spisen, men vad bjuder man på att dricka? Oroa dig inte, här samlas några av tipsen på vinerna att bjuda på när det är dags att spela poker, inklusive fördrink, middag drycker och den ultimata dessertvinet. 

Artikeln är i samarbete med pokercash

Börja med att bjuda på en bubblig fördrink

Att ha en väl genomtänkt fördrink är A och O när det kommer till en lyckad middagsbjudning. Fördrinken sätter temat och känslan för kvällen men behöver inte inte vara komplicerad för den sakens skull. Det absolut bästa vinet att börja en kväll med är så klart bubblor och vad kan utgöra en bättre drink än en riktigt god prosecco.

Rekommendation: Castelmare Prosecco Organic Extra Dry

Prosecco har blivit oerhört populärt under 2021 och ser ut att fortsätta med samma trend även under 2022. Vi vill gärna slå ett slag för bra ekologiska viner och rekommenderar därför denna oerhört goda men samtidigt perfekt balanserade prosecco.

Tips: Vill du göra göra fördrinken till något alldeles särskilt? Testa att blanda 1 dl koncentrerad rabarbersaft med 750 ml kyld prosecco och servera i champagnekupor.

Friskt och bubbligt till en populär förrätt

Vi har bestämt oss för att göra livet enkelt för dig och inte bara rekommendera ett gott vin till förrätten, utan faktiskt hela förrätten. Alla älskar toast skagen och vi tycker att du ska ta ett säkert kort (då pokern kan bli något helt annat) och servera en hemmagjord toast skagen på ett gott bröd med en klick löjrom.

Rekommendation: Champagne Taittinger Brut Reserve

Just det, mer bubbel, eftersom inget skapar en bättre stämning. Denna champagne är både prisvärd (449 kronor) och god. Då förrätten är en mindre del bör en flaska räcka till en middag för 6 personer.

Tips! Servera denna champagne i höga champagneglas för att ge en annan känsla än proseccon vid fördrinken.

Rött och mustigt till huvudnumret

Vi har börjat klassiskt och vi anser att vi gör bäst i att fortsätta på samma sätt. En klassisk oxfilé med valfri typ av potatis går alltid hem. Para ihop med hemslagen bearnaise för pluspoäng och servera med ett mustigt rött vin för att bryta av det feta.

Rekommendation: La Dame de Malescot

Franskt vin med fransk mat och det kan ju knappast bli fel. Detta rödvin har en komplex smak med rostad fatkaraktär och inslag av svarta vinbär, ceder, plommon, kaffe och kakao. Tycker du att dryckesbudgeten börjar springa iväg? Välj då istället ett Malbec vin i något lägre prisklass.

Sött och syrligt avslut på kvällen

Vid det här laget vet du nog redan om det blir ett sött eller syrligt avslut på pokerrundan, men när det kommer till desserten tycker vi att du och dina gäster ska ha lite av varje. Satsa på en citronmousse med lemoncurd och smulat havreflarn som efterrätt. Toppa med syrlig passionsfrukt för att imponera ytterligare.

Denna dessert är frisk men samtidigt smakrik och söt,och passar bra efter en tung huvudrätt. Para ihop med ett gott dessertvin som är precis lagom sött.

Rekommendation: Moscato d’Asti Canelli Tenuta Del Fant

Dessertvin ska vara sött men en syrlig dessert som denna kräver inget jättesöt parning. Moscato d’Asti Canelli Tenuta Del Fant är ett perfekt vin för desserter med citron eller för desserter som är baserade på frukt generellt. 

Tips! Har du tänkt skippa desserten? Bjud då istället sällskapet på en uppiggande espresso i kombination med en skvätt baileys. Låt dina gäster själva blanda ihop de båda dryckerna i kaffekoppen och avnjut tillsammans. Omöjligt att misslyckas!

Om man inte hittar rätt

Hittar du inte rätt vin till pokermiddagen? Skriv ner din meny och bege dig till systembolaget. Där kan man råda dig om allt från hur mycket dryck du bör räkna per person, till vilka drycker som passar till vilka rätter. 

Vin behöver inte nödvändigtvis vara dyrt för att vara gott, så om du har en lägre budget – glöm inte att nämna det för personen som hjälper dig. Och slutligen, glöm inte att dricka och spela ansvarsfullt!

RELATERAD LÄSNING