Bastard Burgers satsar veganskt – dubblar försäljningen

Livets Goda 12 Feb, 2019
Mat och Restaurang Bastard Burgers har som målsättning att erbjuda Sveriges bästa streetfood, oavsett om man äter kött eller inte. Därför har den norrländska restaurangkedjan valt att göra en stor satsning och erbjuda hela sin meny vegansk. Utöver burgare finns även veganska sides, milkshakes och ett helt veganskt öl- och vinsortiment. Bastard Burgers vill sätta den nya standarden för växtbaserad streetfood.

Det handlar det inte bara om burgare, utan om ett hantverk som kräver kunskap och bra råvaror. Att arbeta på ett hållbart sätt är för Bastard Burgers självklart och därför är råvarorna i största möjliga mån ekologiska, från småskaliga och hållbara svenska leverantörer. Att erbjuda veganska burgare var självklart nästa steg, både för miljön och för att möta efterfrågan. Sedan lanseringen av den nya menyn har veganförsäljningen fördubblats. På vissa enheter är mer än var tredje burgare helt vegansk.

Bildtext: Signaturburgaren "Jävligt Hot!" skapad i samarbete med Gustav Johansson.

Utöver den nya menyn har Bastard Burgers även startat ett samarbete med matbloggaren Gustav "Jävligt Gott" Johansson. 

– Vegansatsningen och samarbetet med Gustav Johansson handlar om att kunna erbjuda fler människor jävligt goda hamburgare. Då den växtbaserade kosthållningen vuxit så pass mycket de senaste åren, är det viktigt att våga ta täten och erbjuda bra käk som passar alla, säger Simon Wanler, medgrundare och VD på Bastard Burgers.

– Idén är att det ska finnas veganska alternativ som inte skiljer sig nämnvärt från originalen. Det ska inte vara ”gott för att vara veganskt” utan det ska bara vara gott, säger Gustav Johansson.

Samarbetet med matbloggaren Gustav Johansson pågår hela året, där han skapar en ny vegansk signaturburgare varje månad.


Hernö Gin intar Sveriges två största flygplatser och SAS flygningar

Whisky och Bourbon Nu kan resenärer köpa Hernö Gin på Stockholm Arlanda Airport,…
25 Apr, 2019

Nyheter från High Coast Whisky - Origins

Whisky och Bourbon High Coast är en mycket speciell plats, ett världsarv där…
25 Apr, 2019

Viña El Pison, El Carretil och Valdeginés 2016 från Artadi släpps idag som webblansering

Vin Artadi ligger i byn Laguardia och är en del av…
25 Apr, 2019

Braun lanserar unik stavmixer med grönsakssvarv

Mat och Restaurang Med den nya stavmixern Braun MQ 5 Vario Fit tillkommer…
25 Apr, 2019

Nya restaurang ÄNG öppnar upp det halländska skafferiet

Mat och Restaurang Ästad Vingård fortsätter satsningen på mat och dryck. På restaurang…
25 Apr, 2019

Välstöpt med Scanpan

Mat och Restaurang Hur tillverkas Scanpans prisvinnande pannor? Följ med Thomas Sjögren bakom…
25 Apr, 2019

Dagens Webblansering från dansk vinstjärna

Vin Den danska vinmakaren Peter Sisseck är ett av vinvärldens stora…
25 Apr, 2019

Mogen Chablis hos Winefinder

Vin Chablis La Pierrelée är La Chablisiennes traditionella Chablis som lätt…
25 Apr, 2019

Löfbergs storsatsar på Cold Servings

Mat och Restaurang Konsumtionen av kalla kaffedrycker ökar kraftigt, framför allt i Japan…
25 Apr, 2019

Vårens nyheter från Peroni

Whisky och Bourbon Nu utvidgar det italienska parumärket Peroni Nastro Azzurro sitt sortiment…
24 Apr, 2019

Gardshol Wines till Göteborg Vin & Deli

Whisky och Bourbon Hantverksmässiga viner står i fokus hos Gardshol Wines som ställer…
24 Apr, 2019

Dugges Bryggeri gästar Flippin' Burgers, Dogfood och LÅDAN med sin största tap-takeover någonsin

Whisky och Bourbon För tredje året i rad kommer Dugges bryggeri och tar…
24 Apr, 2019

Tre av tio produkter i dagligvaruhandeln är nu handelns egna varor

Mat och Restaurang Handelns egna märkesvaror (EMV) står för en allt större del…
24 Apr, 2019

Nya Sportlunch Caramel

Övrigt Vårens nyhet från chokladfabriken är ännu en Sportlunch chokladbar med…
24 Apr, 2019

Världens enklaste mat

Mat och Restaurang För alla som vill äta enkelt men ändå gott är…
24 Apr, 2019

Hernö Gin och Birka Cruises bjuder in till årets ginkryssning med nya upplevelser

Whisky och Bourbon Den sjuttonde maj är det dags för årets ginkryssning i…
24 Apr, 2019

Västerbottensost – I topp bland de varumärken som kvinnor uppskattar mest

Mat och Restaurang Västerbottensost® placerar sig på en stolt åttondeplats när YouGov BrandIndex…
24 Apr, 2019

En natt att minnas på Casino Cosmopol

Övrigt Här kan man njuta av en kväll full av nöjen…
24 Apr, 2019

8 vårdrinkar att välkomna solen med

Whisky och Bourbon Sedan september har vi längtat och snart är den äntligen…
23 Apr, 2019

Bruichladdich och Nigab nya världsrekordhållare i whiskyprovning

Whisky och Bourbon Att Bruichladdich är ett av whiskyvärldens mest omtyckta destillerier framgick…
23 Apr, 2019
Artikelarkivet