Hem Whisky & Bourbon Beck’s – klassisk av en anledning!

Beck’s – klassisk av en anledning!

av Christoffer Enquist

Du känner definitivt till den, har säkerligen druckit den vid mer än ett tillfälle men kanske också ibland måste påminnas om dess existens. Det blir lätt så med klassiker som Beck’s, att vi tar dem för givna i vår jakt på att prova nytt. Själv faller jag dock alltid tillbaka på den trygga trotjänaren som följt mig i åratal och som fortsätter leverera tidlös och god lager som jag aldrig tröttnar på. För det finns ju faktiskt en anledning till varför Beck’s är den tyska öl som globalt sett importeras mest!

Beck´s – en klassiker

Beck’s sticker ut. I grunden en klassisk pilsner men bryggeriet har under lång tid valt att inte skriva ut det på etiketten och på så sätt har snacket växt fram om en unik stil. På sätt och vis ligger det något i det för Heinrich Beck som startade Beck’s föddes i södra Tyskland, i Baden-Württemberg, där ölet smakade annorlunda än i norra delarna av landet. Heinrich emigrerade till USA, jobbade flera år på ett bryggeri i Indiana innan han återvände hem men då till Bremen – och fick såklart jobb på bryggeri där. När han sedan öppnade eget så var inspirationen således en mix av tyska stilar men helt klart också med influenser från tiden i Amerika. Därför stack Beck’s ut – och gör det än idag!

Niklas om Beck´s

Pilsner står det inte på burken eller flaskan men nog får jag rätt typiska nordtyska vibbar på doften med maltiga nyanser, pigg citrus, honung och torkade örter. En läskande gomkänsla med fluffig mousse, tydlig örtighet, malt, honungskaramell och brödbak avslutas knastertorrt och så då med den där lilla bitterheten som är typiskt för bryggeriet. Faktum är att det är just det bittra som gör att man snabbt blir sugen på en klunk till…

Intryck: 88 LGP

Beck’s köper du i burk om 330 ml (5%) för 12,90 kronor och den återfinns i 120 butiker. Till övriga beställer du det. Artikelnummer 1337. Föredrar du flaska så finns detta i beställningssortimentet.

Ölen finner ni via Systembolaget här >>

RELATERAD LÄSNING