Umeås hantverksbryggeri Beer Studio lanserar Sveriges (och kanske världens) dyraste läsk

Livets Goda 12 Apr, 2019
Whisky och Bourbon Umeåbaserade hantverksbryggeriet Beer Studio, som ligger bakom Pop Art Craft Soda, lanserar nu Sveriges och kanske världens dyraste läsk - Åkerbär Soda

Åkerbär Soda är gjort på handplockade åkerbär från norra Sverige. Bären är så pass svåra att finna i stora volymer, varpå bryggeriet endast kunde komma över bär för att kunna fylla 1800 champagne-stils flaskor.

Flaskorna, vilka fylls för hand, och som har en klassisk-modern etikett gjord av konstnären Marc Strömberg, säljs för mellan 150-200 kr st, vilket gör läsken till Sveriges dyraste, och kanske till och med världens mest kostsamma läsk.

Beer Studio, som ligger bakom de smakrika, alkoholfria, läsken Pop Art Craft Soda, har återigen tagit naturen och smakerna från Norrland som inspiration. Sedan tidigare har man smaker som lingon, hjortron och blåbär - typiska för norra Sverige.

- Det här är med största säkerhet den dyraste läsken som någonsin sålts i Sverige, men vi ber inte om ursäkt för det, berätta Beer Studios VD Oscar Brändström. Vi har bara använt de finaste ingredienserna och att få tag på så mycket åkerbär på en och samma gång är så pass ovanligt att vi troligtvis aldrig kommer kunna göra det igen.

- Åkerbär kostar mer än 4 gånger så mycket som hjortronen vi hade i vår hjortrongranat läsk (och de är inte billiga de heller). Vi har också kallpressat för att få ut maximalt med smak och arom från bären. Det är en stor finansiell risk för oss, men vi tror att det kommer vara värt det, fortsätter Oscar.

- Vi närmade oss läsken från samma perspektiv som man gör ett fint vin. Vi vill utmana folks uppfattning om vad en läsk är, hur den är och vi ville också ta den här läsken dit där läsk normalt inte finns - dvs till borden på bättre restauranger, samt att den ska bli åtråvärd och öppnad vid speciella tillfällen som födelsedagar, bröllop och vid studenten, avslutar Oscar.


Braksuccé för Poppels crowdfunding med teckningsgrad på 250%

Whisky och Bourbon Från 5 maj till 7 juni genomförde Poppels Bryggeri en…
14 Jun, 2019

Fira World Cucumber Day

Whisky och Bourbon Idag, den 14 juni firas World Cucumber Day. För att…
14 Jun, 2019

Insnöad på gin

Whisky och Bourbon Det råder en tydlig gintrend i Sverige. Antalet lokala destillerier…
13 Jun, 2019

Bolagets billigaste Barolo överraskar positivt!

Vin Barolo och billigt korrelerar av naturliga skäl sällan och när…
11 Jun, 2019

Grönstedts skapar nya mat- och dryckesupplevelser inför sommaren tillsammans med svenskarna

Whisky och Bourbon Halloumi var trendigast att lägga på grillen förra sommaren, och…
5 Jun, 2019

Henric Herbertsson från SK Mat & Människor vann Nordiska Mästerskapen i matlagning

Mat och Restaurang I lördags den 1 juni avgjordes Nordiska Mästerskapen i matlagning…
3 Jun, 2019

Symington Family Estates tillkännager 2017 som årgång för Vintage Port

Vin Skörden 2017 var rekordtidig med endast en tredjedel av volymen…
3 Jun, 2019

Högsta kvalitet från Europa: Label Rouge är den mest välkontrollerade kvalitetsmärkningen för kött

Mat och Restaurang Varifrån kommer köttet och hur är uppfödningsförhållandena för fåglarna –…
3 Jun, 2019
Artikelarkivet