Hem NyheterVinnyhet Benjamin Leroux Bourgogne Rouge äntligen tillbaka på Systembolaget

Benjamin Leroux Bourgogne Rouge äntligen tillbaka på Systembolaget

av Livets Goda

Tisdagen den 15:e juni lanseras 2019 Benjamin Leroux Bourgogne Rouge i ett antal Systembolagsbutiker. Varunr: 93603-01 | pris: 239 kr | 750 ml | alk. 13,5%VOL | inköpt volym är 1 800 flaskor.

Redan som 15-åring började Benjamin Leroux att praktisera hos välrenommerade vinproducenter i Bourgogne och 2007 startade han sitt eget vineri i hjärtat av Beaune. Med en närmast encyklopedisk kunskap om Bourgogne i bagaget har Benjamin på kort tid uppnått ett högt anseende bland kollegor och kritiker. Druvorna till 2019 Leroux Bourgogne Rouge har till största delen hämtats från Côtes de Beaune men även frukt från Saint Romain, Montelie samt ca 25% från Côte de Nuits har använts till vinet. 2019 Bourgogne Rouge har lagrats i ett år på stora ekfat, s.k. foudres, varav strax under 10% på nya fat innan buteljering.

Anders Rüster på Moestue Sverige beskriver vinet så här: ”vinet har en elegant fruktighet med druvtypiska toner av solmogna jordgubbar och hallon med fin kryddig avslutning med inslag av sandelträ.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING