Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Beredskapsexperten Niklas Kämpargård lär oss smarta sätt att preppa mat

Beredskapsexperten Niklas Kämpargård lär oss smarta sätt att preppa mat

av Livets Goda

Under den gångna våren förberedde sig många för en krissituation där tillgången på mat skulle bli begränsad. Nu gällde det en pandemi, men att vara förberedd är också viktigt vid exempelvis ett längre elavbrott eller en omfattande storm. Tyvärr vet få av oss vilken mat man egentligen bör ha hemma och hur mycket. I nya boken Preppa mat ger beredskapsexperten Niklas Kämpargård vägledning för att preppa köket inför en kris.

Myndigheterna rekommenderar att alla hushåll har mat och vatten så att de klarar sig åtminstone några dagar vid en samhällsstörning, vilket blir allt vanligare i extremvädrets tidevarv. Men vilken mat ska man satsa på? Hur ska den förvaras? Hur länge håller den? Vilka ingredienser är smartast med tanke på rekommenderat näringsintag? Hur mycket behöver en familj? I spåren efter en storm kan elen gå och vad gör man då med innehållet i frysen? Och hur kan man alls laga mat utan el?

Preppa mat reder Niklas ut begreppen och kommer med handfasta tips och råd för hur man bäst förbereder sig på och klarar sig igenom en period av isolering eller matbrist, oavsett om man bor i en lägenhet i stan eller i ett hus på landet. Boken ger tydliga checklistor som bas för planeringen och innehåller dessutom många spännande recept med de ingredienser som förråden fyllts med.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING