Hem Livets Goda Prenumeration Berg – Fjärde utgåvan i Origins-serien från High Coast Whisky

Berg – Fjärde utgåvan i Origins-serien från High Coast Whisky

av Livets Goda


Med de tidigare utgåvorna Hav, Älv och Timmer har vi tagit fasta på historien om platsen, världsarvet Höga kusten och om de människor som en gång verkat där High Coasts whisky nu vilar i lagerhusen. Med Berg fortsätter vi berättelsen om de dramatiska klipporna, urtidsbergen och den röda Nordingrå-graniten som skjuter i dagen i kustlandskapet kring destilleriet. Nordingrå-granitens röda färg speglar sig i Berg som får sin kraft och skönhet från klassiska sherryfat.

–Vårt läge är unikt i whiskyvärlden och platsen påverkar på olika sätt vår whisky. Med Berg tar vi färgens och smakens hjälp till att fullända berättelsen om vår särart och vår whiskys originalitet, säger High Coast Whiskys sälj- och marknadschef Henrik Persson.

Berg är en orökt whisky som har lagrats på bourbonfat en tid och sedan slutlagrats på fat som tidigare varit fyllda med gammal och riktigt gammal Pedro Ximénez-sherry. Pedro Ximénez är en kraftfull sherrytyp som ger whiskyn intensiva toner, smak och färg. Sherryfaten har varit fyllda med PX-sherry mellan ett och femton år.

Berg är den fjärde utgåvan i Origins. Serien är High Coasts core-range under kommande år. Med Berg avslutar de Origins med en trumpetstöt.

Berg i korthet:
Artikelnr: 8491701
Pris Systembolaget: 549 kr
Flaskvolym: 700 ml
Alkohol: 50 % ABV
Ålder: 5,57 – 6,62 år (Genomsnittlig ålder: 6,4 år)
Fenolhalt: 0 ppm
Fat: PX-sherry och Bourbonfat

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING