Hem NyheterNyhet WB Bergslagens Destilleri blir Lihnell´s Distillery

Bergslagens Destilleri blir Lihnell´s Distillery

av Livets Goda

Här kommer lite nyheter om oss och första whiskylanseringen för i år. Vi fortsätter ett tag till med nordisk mytologi och whisky från Lillkyrka. Samtidigt jobbar vi på att kunna lansera vår första egna singel malt whisky.

I januari 2024 bytte Bergslagens Destilleri officiellt namn till Lihnell´s Distillery AB. Då vi är ett familjeföretag känns det som ett steg i rätt riktning att byta företagsnamn.

Vi som jobbar här är:
Mats Lihnell – VD
Jill Lihnell – Ekonomichef
Robert Lihnell – Marknadsföring och produktansvarig
Carl Lihnell – Destillatör och master blender

I samband med namnbytet är vi också väldigt glada att meddela vår flytt till nya lokaler på Hjälmarsberg Säteri. Denna flytt, planerad till mars 2024, är en del av vår strategi att förbättra vår verksamhet. De nya lokalerna kommer att ge oss möjlighet att erbjuda en mer gästvänlig och engagerande upplevelse för våra besökare. Efter många turer har vi äntligen hittat vår destination, Hjälmarsberg Säteri.
Det har varit en lång resa för att slutligen hitta en lokal som passar verksamheten och där vi kan ta emot besökare. Vi har ända sedan vi fick veta att våra nuvarande lokaler i gamla slakteriet i Ormesta skulle rivas sökt med ljus och lykta efter en ändamålsenlig lokal.

Först hade vi tänkt bygga en egen fastighet anpassat efter vår verksamhet men kort därefter kom kriget i Ukraina, priserna rusade på byggmaterial och räntorna sköt i höjden så det blev lagt på is. Efter det så har vi tittat på åtskilliga lokaler som inte visat sig fungera för ett destilleri.

Med stor förväntan ser vi fram emot att öppna dörrarna till Lihnell´s Distillery för allmänheten i juni 2024. Vårt mål är att skapa en trevlig destination för dryckesälskare och intresserade besökare. Vi ser fram emot att välkomna er till vår nya hemvist och dela med oss av vår passion för whisky, gin och rom m.m.

Bästa hälsningar familjen Lihnell

RELATERAD LÄSNING