Hem Vinvärlden Besök Bordeaux i skördetider – Exklusiv vinresa med Winefinder.se

Besök Bordeaux i skördetider – Exklusiv vinresa med Winefinder.se

av Livets Goda

Den 18-21 oktober är det premiär för Winefinders andra premiumvinresa – en resa som går till en av världens mest älskade vinregioner: Bordeaux.

– Winefinder är en av de största försäljarna av kvalitetsvin från Bordeaux i hela Norden. Genom vår relation till slotten och de anrika handelshusen i Bordeaux så har vi med deras hjälp satt ihop ett reseprogram som verkligen visar upp världens mest högklassiga vinregion. Det här blir ett minne för livet, säger Winefinders VD Alex Tengvall.

Resenärerna kan utgå från Stockholm eller Köpenhamn. På plats i Bordeaux inleds resan med lunch på Michelinkrogen Chateau Cordeillan-Bages följt av en eftermiddag med besök på Cos d’Estournel och legendariska Mouton Rothschild.

Resan erbjuder sedan – i högt tempo – unika mat och dryckesupplevelser i de viktigaste distrikten i Bordeaux: 

  • Saint-Emilion: Château Cheval Blanc, Château Angelus, båda Premier Grand Cru Classé A; Pomerol – Château La Conseillante och Château Clinet; Saint-Julien – Château Gruaud Larose; Pessac-Léognan – Château Smith Haut-Lafitte där vi får en skräddarsydd visning av ägorna med ett besök i den privata vinkällaren
  • Middagar på kändiskocken Philippe Etchebests nya restaurang Le Quatrieme Mur och en privat kväll med middag och provning på det magnifika Château Pape Clement i deras Pavillon du Prélat, byggt av självaste Gustave Eiffel!
  • Provning av äldre årgångar under ledning av Bordeauxnegocianten Beyerman, ett anrikt handelshus grundat 1620
  • Båttur till ostronodlingarna i Arcachonbukten med provsmakning av pinfärska ostron

– Vår första Winefinder Premiumresa blev en succé. Vi vill att även resan till Bordeaux ska vara en resa som ger det där lilla extra för den som verkligen är intresserad av denna klassiska region och dess viner. Med skörden just avslutad, eller kanske till och med fortfarande igång på sina håll, så är tidpunkten för att uppleva Bordeaux som allra bäst.

Resan görs i samarbete med researrangören NW Production och inkluderar både flyg, bussresor och boende i Bordeaux samt alla besök, provningar och måltider. Med på resans finns Winefinders ciceron Frédéric Hervier samt Chefssommelier Anna Rönngren.

Ett stort utbud av vinerna som provas kommer också att finnas att köpa på winefinder.se för resenärerna.

Antalet platser är förstås starkt begränsat. Fullt program hittar du på winefinder.se.

Läs mer om Winefinders resor här!

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING