Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Besök Kanarieöarnas många skördemarknader

Besök Kanarieöarnas många skördemarknader

av Livets Goda

Det finns inget bättre sätt att lära känna en ort än att besöka den lokala marknaden. Upplevelsen av att dofta, känna och smaka på inhemska delikatesser är oerhört tillfredställande. Ta med shoppingkassen och köp med dig nyskördad frukt och grönsaker, delikata ostar och viner från traktens aktörer. 

På helgerna kan du hitta lokala eko-bönder och vinodlare med traktens finaste råvaror på Kanarieöarnas olika marknader. Här får besökare komma närmare den lokala naturen och kulturen. Förutom det rena nöjet, fyller marknaderna också en viktig social funktion för att vitalisera landsbygden. Den lokala konsumtionen av ekologiska produkter har även stöd från regeringen, som främjar ett hållbart livsmedelssystem på öarna.

Marknaderna erbjuder därför en äkta kanarisk upplevelse, med lokala frukter, grönsaker, honung, ostar, mejeriprodukter, bakverk, blommor och lokala viner. Kvaliteten på produkterna syns bland annat på ostarnas utmärkelser. Kanariska ostar med ursprungsbeteckning prisades nämligen med 41 utmärkelser vid den 23:e upplagan av World Cheese Awards.

Skördemarknader på Teneriffa & Gran Canaria

100 % lokalt och närproducerade produkter finns på Teneriffa lokala skördemarknader i kommunerna: Santa Cruz de TenerifeTeguesteTacorontela Matanza de AcentejoLa Guancha och La Orotava. Marknader värda ett besök på Gran Canaria finner du i: Puerto de Las PalmasKarpa de VecindarioVega de San MateoSan Fernando de MaspalomasArucasGáldarTejeda, och Valleseco . Varje helg anordnas även Guía market på Gran Canaria. Förutom de bästa lokala råvarorna, finns ett trevligt aktivitetsprogram för hela familjen med roliga priser, kalas och verkstäder anpassade för barn.

Lanzarote & Fuerteventuras marknader

På Lanzarote kan man besöka Villa de Teguise gatumarknad med alla möjliga hantverk av keramik, korg, läder, kaktus och aloe Vera, samt goda ostar och viner. Andra utmärkande marknader inkluderar den i Haría, Bondens marknad i Arrecife, jordbruksmarknaden i Mancha Blanca i Tinajo, marknaderna för hantverk i San Bartolomé och Playa Honda samt gatumarknaden i Uga.

Marknader man inte får missa på Fuerteventura inkluderar: La Olivas traditionella marknad, den kanariska marknaden i Corralejo, marknaden i Gran Tarajal, och bondens marknad i Puerto del Rosario.

Marknader på La Palmas, La Gomera och El Hierro

Marknaderna på La Palma är många. Bra jordbruksmarknader för en upplevelse inkluderar de i PuntallanaEl PasoVilla de Mazo och Puntagorda. Dessutom finns det Recova Market i Santa Cruz de La Palma och den kommunala skördemarknaden Los Llanos de Aridane.

På La Gomera och El Hierro hittar du de främsta marknaderna i San Sebastián de La Gomera, La Frontera och Santiago gatumarknad i Valverde.

Kort och gott, missa inte de trevliga marknaderna och lär känna Kanarieöarna genom lokala och ekologiska produkter från traktens producenter.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING