Hem Mat & Restaurang Bespoke Dining på Grand för minst 10.000 kr

Bespoke Dining på Grand för minst 10.000 kr

av Livets Goda

Gästkockar och insektsmeny
Som vanligt satsar hotellet på celebra gästspel som intar grandköket för en helg och serverar en specialkomponerad femrätters meny. Exempel på kockar som tidigare år gästat Grand är Sayan Isaksson och Tommy Myllymäki. 2018 kommer Grand Hotel att öppna upp köket för inte mindre än tre besök, samtliga från extremt välrenommerade restauranger med stjärnor i Guide Michelin. Först ut, en helg i mars månad, blir Mikael Svensson från hyllande Oslo-restaurangen Kontrast som framförallt är känd för oväntade smakkombinationer. Detta gästspel följs månaden efter upp av ett besök av Stockholmskrogen Volt och då är temat kompromisslös nordisk och modern matlagning. I oktober välkomnar Grand Hotel restaurang Sjömagasinet, en av Sveriges mest kända fisk- och skaldjursrestauranger.

”Jag tycker själv att vi hittat en väldigt bra balans i 2018 års gästspel, först två väldigt moderna besök som sedan väl kompletteras av Ulf Wagners och Gustav Trägårdhs klassiska restaurang Sjömagasinet”, säger Maria Paulsson-Rickle.

Dessutom kommer gäster under 2018 kunna boka in sig på flera betydligt mer vågade måltidsarrangemang, som till exempel middagar som serveras i totalt mörker eller prova en meny där samtliga rätter innehåller insekter – framtidens proteinkälla.

Sviten ingår i menypriset
Den kanske mest spektakulära nyheten i 2018 års almanacka är att man vid två tillfällen nästa år kommer att ha möjlighet att boka en så kallad ”Bespoke Dining” och helt själva bestämma vad man vill bjuda sina gäster på. I priset ingår konsultation och menyplanering med hotellets båda gastronomiskt ansvariga, kökschef Martin Hansen och restaurangchef Erik Berne. Priset per kuvert ligger på minimum 10.000 kr och kommer framförallt avgöras av vilka viner man beslutar sig för. Grand Hotel i Lund har en storslagen vinkällare, där man bland mycket annat hittar en komplett samling av Mouton Rothschild sedan 1945. Efter avslutat festmåltid behöver man dock inte bekymra sig för att ha pengar över till taxin hem – en övernattning i hotellets grandiosa svit ingår i priset.

Andra nyheter gäster kommer att kunna boka in sig på under 2018 är ”chef’s table”, en kväll när menyn serveras och avnjutes ibland kockarna inne i hotellets kök och ”Grands Cocktailskola”, en snabbkurs med hotellets barmästare i hur du blir kung i hemma-baren.

 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING