Hem NyheterNyhet WB Biber Beverage introducerar Schladerers fruktsprit på Systembolaget

Biber Beverage introducerar Schladerers fruktsprit på Systembolaget

av Livets Goda

Biber Beverage är stolta över att annonsera lanseringen av två unika produkter från det tyska destilleriet Schladerer, nu tillgängliga för första gången i Sverige via Systembolagets beställningssortiment.

Biber Beverage

Biber Beverage

Schladerer Williams Birne, ett pärondestillat, och Schladerer Kirschwasser, ett körsbärsdestillat, tillför en ny dimension till spritvärlden och öppnar upp för nya möjligheter på den svenska dryckesmarknaden.

“Fruktdestillat är en otroligt ädel produkt som ännu inte fått den uppmärksamhet den förtjänar i Sverige,” ssäger HenricBerntson, grundare av Biber Beverage, och fortsätter.
“Med Schladerers produkter tillgängliga vill vi upplysa svenska konsumenterom hur mångsidig och exklusiv denna typ av sprit kan vara.”

Det är särskilt notabelt att Schladerer Kirschwasser, en sprit av högsta kvalitet framställd på körsbär, nu blir tillgänglig.

Faktum är att det tidigare inte ens fanns något Kirschwasser att tillgå i Systembolagets beställningssortiment, vilket är förvånande givet dess distinkta smakprofil och mångsidighet,” kommenterar Henric Berntson.

Båda produkterna kostar 449 SEK och är perfekta att njuta av rena, men de lämpar sig även utmärkt för mixologi.

“För de som är nyfikna på att experimentera med nya smaker i deras cocktails, föreslår vi att testa Schladerer som en ersättning för gin i drinkar. Vi tror att det kan ge en spännande och oväntad smakupplevelse,” tillägger Henric och fortsätter; “Vi är dedikerade till att föra in fler sådana här unika och högkvalitativa produkter till Sverige och se till att fruktsprit får den uppskattning den förtjänar.”

Livets Goda om Schladerer Wald Himbeergeist 42%
Tyskland / Alfred Schladerer Schwartzwälder Hausbrennerei GmbH / 700 / 40413 / 370 kr / 90
Schladerer som har sitt fäste i Schwarzwald Tyskland, är sedan lång tid specialiserade på olika typer av fruktsprit, och man gör det med tysk ”bil-precision”, det vill säga balanserat och kvalitativt. Den här bygger på vilda hallon som plockas från skogar på bergskedjan Karpraterna. Snygg sötma med strama drag i en mörkt mogen hallonbris. En viss grappa förnimmelse kan skönjas och de 42 procenten jobbar följsamt och smidigt. En passande ”efter middagen avec”.

Om Biber Beverage
Biber Beverage är ett nystartat företag dedikerat till att introducera nya smakupplevelser till den svenska marknaden. Med fokus på autentiska och högkvalitativa produkter med fokus på hållbarhet strävar Biber Beverage efter att ge kunderna tillgång till nya smakupplevelser från hela världen.

Om Schladerer
Schladerer har producerat fruktbränvin i över 165 år i Schwarzwald, Tyskland. Företaget är känt för att användaendast de bästa naturliga ingredienserna och för sina unika och autentiska destillationsprocesser, vilket ger en rikoch fyllig smak till alla deras spritsorter.

RELATERAD LÄSNING