Hem Vinvärlden Billecart Salmon lanserar nyheten Rendez Vous N°3

Billecart Salmon lanserar nyheten Rendez Vous N°3

av Livets Goda

Det senaste tillskottet i Billecart-Salmons vinportfölj är den nya Rendez Vous N°3, ett projekt mellan familjen Billecart och vinmakaren Florent Nys.

Vinet görs med 100% meunier från tre historiska platser med mycket specifik terroir: den kalkstensrika jordmånen i Leuvrigny, från Festigny på den vänstra flodbanken av Marne, och den lerrika jordmånen från Venteuil på högra flodbanken. Den ofta underskattade druvan meunier har länge varit älskad av Billecart-Salmonoch finns starkt representerad i flera av husets olika cuvéer.

Rendez Vous N°3 lagras i 64 månader på sin jästfällning och består av 33% reservvin från 2013. Typiskt för familjehuset Billecart-Salmon hålls dosagenivån låg, här på ynka 2g/l för att lämna utrymme åt den fruktiga och livfulla meunier-karaktären. Basårgången är 2015. Rendez Vous N°3är den tredje utgåvan i denna nya serie viner som kommer att representera Billecart-Salmons mer experimentella sida. Visionen är att släppa nya utgåvor Rendez Vous som genomsyras av kvalitet och nytänk med inslag från olika unika terroir, druvsorter och vinifiering.

Billecart-Salmon Rendez Vous N°3 (art 59214) 849kr lanseras 5:e december i Systembolagets beställningssortiment.

 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING