David Paxton är förmodligen en av Australiens mer kända vinpersonlighet. Han grundade Paxton Vineyards i McLaren Vale i södra Australien år 1979 och har involverat hela sin familj. Familjen Paxtons ägor omfattar idag totalt 70 hektar vinodling som odlas helt efter biodynamiska principer. Sedan 2005 är vingårdarna och vinerna biodynamiskt certifierade, vilket de var först med i McLaren Vale. Än idag är de den största fullt certifierade biodynamiska vingården i Australien och är ledande i landet gällande biodynamiska och ekologiska viner som är helt fria från tillsatser. Vinmakare idag är Dwayne Cunningham.
Paxton fokuserar på druvorna shiraz, grenache och cabernet sauvignon men har även lite mer ovanliga sorter som graciano, tempranillo och pinot gris. Den äldsta vingården i familjen Paxtons ägo planterades redan 1887. De har tilldelats den åtråvärda utnämningen Five Red Star Winery av vinkritikern James Halliday, vilket endast har tilldelats 2 procent av Australiens vinproducenter.
Druvorna till Paxton AAA Shiraz Grenache Mourvèdre 2018 skördades vid optimal mognad, avstjälkning, jäsning och lagring skedde sedan separat för varje druvsort. separat. Jäsningen skedde i öppna tankar och lagringen i 12 månader på franska ekfat av varierande storlek (225 liters fat och 500 liter). Slutligen blandades de olika druvsorterna innan buteljering. Passar till exempelvis svamprisotto, smakrik fågel, kryddig korv, lättare grillmiddag eller lammkotlett.
Australiensiska Paxton AAA Shiraz Grenache Mourvèdre 2018 kommer från McLaren Vale, kostar 129 kr och har artikelnummer 2586-01.