Biondi-Santi: Vinperfektion är en stor passion. Strävan att alltid göra det perfekta vinet, den ultimata vinupplevelsen, så välkommen till Biondi-Santi som utan tvekan nått den definitiva ikonstatusen i Montalcino och resten av världen. Man gör strålande viner och när trender kommer och går, Biondi-Santi består, och inte bara det, huset har förfinat och utvecklat vin och vingårdar till något alldeles exceptionellt. I dagens webblansering är det dags för Brunello di Montalcino Riserva 2016, vinet som producerades för första gången 1888 och var den första Brunello di Montalcino i historien. 2016 är den 42:a Riserva som lämnat källaren.
Riserva produceras traditionellt med druvor som endast kommer från de bästa lägena i de äldsta vingårdarna. I källaren sker vinifiering med vertikala slavonska ekfat. Man använder inhemsk jäst och den tre år långa lagringen sker i slavonska botti. Årgång 2016 inleddes med en mild vinter och vår med rikliga regnmängder. Sommaren var stabil med något lägre temperaturer, och nederbörden som kom i slutet av augusti och början av september fördröjde skördestarten och druvorna fick en längre och bra balanserad mognad. Frukten mådde mycket bra när det var dags för skördestart den 19 september.

Biondi-Santi Brunello di Montalcino Riserva 2016 – 99p
Biondi-Santi Brunello di Montalcino Riserva 2016
Hej, det här är en del av vår Premiumtjänst.
Logga in med ditt Premiumkonto för att fortsätta eller teckna Premium här