Hem NyheterNyhet WB Bira Blonde 91 Summer Lager

Bira Blonde 91 Summer Lager

av Livets Goda

Tusentals apor fastnade i Suezkanalen, men nu är de äntligen här. Den sociala och glada apan pryder etiketten på en riktig törstsläckare, Bira 91 Blonde Summer lager. En öl som passar perfekt till de kommande sommarmånaderna. 

När Containerfartyget M/V Ever Given fastande på tvären i Suezkanalen var det många som hamnade i kö efter dem och hindrades från att passera. Några av dem var ett gäng apor från Indien som trängdes i ett containerfartyg. Hundratals båtar låg i kö för att få köra genom kanalen och till slut kom M/V Ever Given loss och kön blev kortare. Efter en lång väntan har aporna äntligen anlänt till Sverige. Dessa sociala och glada apor har fått äran att pryda etiketterna på Bira 91 Blonde Summer lager som är den perfekta törstsläckaren för varma sommardagar. Det är en ljus lager som är gjord på tvåradskorn och tysk humle, något som resulterar i en frisk, torr och törstsläckande öl.

Bira 91 är en indisk öl som lanserades sommaren 2015 av B9 Beverages som har sitt huvudkontor i New Delhi. De vill erbjuda världen en smakfull öl som är populär bland millennials. Under 2017 lanserades Bira 91 även i New York och 2018 kunde ölen även köpas i Singapore. På mindre än tre år blev Bira 91 ett av de 25 största hantverksölen på marknaden sett till försäljning i volym och det snabbaste växande ölvarumärket i världen (de femdubblade försäljningen under 2017). Företaget har idag fyra bryggerier i Indien och har nio kontor bland annat ett i New York. Bira 91 är en öl för den kreativa och urbana befolkningen som tycker om att ha kul och inte tar livet på allt för stort allvar. Nu har det äntligen blivit dags att lansera Bira 91 även i Sverige.

– Som vi har väntat på dessa apor. Men nu är de äntligen här. Vi är glada över att kunna lansera Bira 91 Blonde Summer lager lagom till att sommarens alla fester, säger Rai Fierro, marknadschef på Spivi.

Från och med den första juni kommer Bira 91 Blonde Summer lager att kunna köpas på Systembolaget. Ölen blir en del av det fasta sortimentet och har en alkoholhalt på 4,5 procent.

Bira 91 Blonde Summer lager | Pris: 15:90 SEK| Alkoholhalt: 4,5%| Volym: 33 cl | Artikelnummer: 1117

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING