Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Bistro & Bar Liberdade på Södermalm lanserar nytt restaurangkoncept

Bistro & Bar Liberdade på Södermalm lanserar nytt restaurangkoncept

av Livets Goda

Erik Löth slår på nytt upp dörrarna till Bistro & Bar Liberdade. Nu med ett uppdaterat restaurangkoncept
och en ny kreativ inriktning – en modern bistro med starka influenser från hela världen. Menyn bjuder
bland annat på rätter inspirerade av det franska, svenska och japanska köket.

Restaurangen ligger på Skånegatan 51, ett stenkast från Nytorgets puls, och bjuder på unika
smakupplevelser och en avslappnad atmosfär.

– Vi vill driva en bistro där gästerna känner sig hemma och där maten och stämningen ger det där lilla
extra. Vi har lagt ett stort fokus på prisvärda bistrorätter där råvaran och smakupplevelsen får stå i fokus.
Det handlar om att förädla råvaran och inte konstla till det och göra det svårt bara för att. Sedan älskar
jag eld och rök så hos oss lagas även en hel del av rätterna över öppen eld, säger Erik Löth, kreativ ledare
och delägare Bistro & Bar Liberdade.

Trappan ner till restaurangen välkomnar gästerna till en stilfull oas där inredningen går i varma toner med
sammet och mörka trädetaljer. Inslagen av stora gröna växter och stämningsfull belysning ger en varm och
inbjudande känsla. Förutom restaurangdelen finns det två chambre séparée i lokalen. Köksön i matsalen
precis intill det öppna köket är bokningsbar och de gäster som sitter här kan till och med bli serverade av
kockarna direkt från köket.

Bistro & Bar Liberdade serverar en färgstark bistromeny kryddad med Liberdades signaturrätter. Menyn
innehåller bland annat bläckfisk, en signaturrätt som grillas över öppen eld på restaurangens konro, en
traditionell japansk kolgrill. Råbiffen med ponzu, shiso & rispapper skvallrar om kökets förkärlek till asiens
smakrika matkultur.

Liberdade erbjuder något för alla och här finns något för både finsmakaren och den som bara vill svänga
förbi för en cocktail i baren där olika DJ:s står för musiken utvalda kvällar. På veckodagarna erbjuds utöver
ordinarie meny även ett matkoncept kallat “vardagsmiddag” bestående av en trerätters måltid för 395 sek
per person som skapas helt efter säsong och byts ut veckovis.

– Våra gäster är sådana som gillar att äta ute och att umgås runt ett bord som fylls till brädden med olika
rätter och drycker. Alla ska ha råd att äta hos oss. Kombinationen av mat, musik och puls är något vi
verkligen brinner för, avslutar Erik Löth.

I baren finns det gott om plats för ett spontanbesök för en drink eller ett glas vin. Här serveras bland
annat klassiska cocktails såsom Espresso Martini, men även signaturcocktails som Maracuja Amor, en syrlig
Pisco Sour på färskpressad passionsfruktsjuice.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING