Björn Frantzén öppnar ny restaurang i Singapore

Livets Goda 5 Sep, 2018
Mat och Restaurang Den kända svenska 3-stjärniga kocken Björn Frantzén har gått ihop med Unlisted Collection för att öppna den nya restaurangen Zén den 21:a november. Kocken Marcus Jernmark från Frantzén i Stockholm kommer att övervaka verksamheten under de första månaderna.

Teamet på plats kommer att inkludera bland andra General Manager Aaron Jacobson från 3-stjärniga Benu i San Francisco och chefskocken Tristin Farmer, med bakgrund från Maze by Gordon Ramsey i London, Aberdeen Street Social i Hong Kong samt Marina Social i Dubai.

"Frantzéns gastronomi är influerad av den nordiska, franska och japanska enkelheten och elegansen i köket, så att kunna få öppna den här restaurangen i Singapore, som är en sådan kulturistisk- och gastronomisk mötesplats, är en otroligt spännande möjlighet" - Björn Frantzén

Zén är Björns första internationella restaurang och den kommer enbart servera en tasting menu. De som är bekanta med Frantzén i Stockholm kommer att känna igen detaljer i såväl meny som atmosfären på den nya restaurangen, även om den såklart kommer att ha sin egen stil. Upplevelsen inbjuder gästerna till en resa genom alla tre våningar av restaurangen.

Interiören är skapad i samarbete med JOYN STUDIOS Architects, samma team som ligger bakom designen på Frantzéns restaurang i Stockholm, samt hans kök i Hong Kong.

Zén kommer att slå upp dörrarna den 21:a november.

Adress:
41 Bukit Pasoh Rd, Singapore 089855.

Platserna för november och december kommer släppas den första oktober. Platserna för efterföljande månad kommer bli tillgängliga den första av varje månad, klockan 10:00 


Glen Moray Classic Peated - ytterst kvalitativ och välsvarvad whisky

Whisky och Bourbon Glen Moray Classic Peated Single Malt har legat på bourbonfat…
26 Apr, 2019

Årets första frilandsodlade färskpotatis

Mat och Restaurang Årets första frilandsodlade färskpotatis skördades kl 11.00 idag. Potatisodlare Jonas…
25 Apr, 2019

Nu återlanseras Innis & Gunns Mangoes on the Run – Mango IPA

Whisky och Bourbon I över 15 år har Innis & Gunn tillverkat öl…
23 Apr, 2019
Artikelarkivet