Hem Nyheter Bjud in vänner till en trevlig höstmiddag – de bästa tipsen

Bjud in vänner till en trevlig höstmiddag – de bästa tipsen

av Livets Goda

Trots att det är många av oss som fortfarande drömmer oss tillbaka till semestertider och kritvita stränder så går det inte att komma ifrån att hösten nu är här i full kraft. Alla har olika strategier för att hantera hösten men det allra bästa är att fylla den med saker som man mår bra av, och att äta D-vitamin. 

Artikeln är i samarbete med it-piraten

Social kontakt är någonting som kan göra hösten mycket mer hanterbar och att få umgås med vänner och människor som man tycker om över en bit god mat och god dryck. Att bjuda in till detta är garanterat någonting som kommer att uppskattas av dina gäster och det finns gott om saker som man kan göra för att se till att kvällen blir en succé. I den här texten kommer vi dela med oss av några bra tips om du är intresserad av att bjuda på höstmiddag. Gör en bra spellista och läs mer om just detta genom att klicka på länken.

Tänd levande ljus

Istället för att försöka bekämpa mörkret så är det bättre att anpassa sig till det och omfamna att det är lite mörkt och ruskigt utomhus. Att tända levande ljus kan vara ett perfekt sätt att skänka en mysig känsla runt middagsbordet och är någonting som är väl värt att göra när man bjuder på middag. Oavsett om det är ljusstakar eller värmeljus så är detta någonting som är väl värt att göra för att bjuda på en riktigt härlig stämning. 

Bjud på en gryta 

När det kommer till vad man bör severa så är valet enkelt. En gryta, antingen med kött eller vegetariskt, är det perfekta att bjuda på när det blir höst. Värmande och mättande mat är mycket uppskattat. Medelklassman.se är ett bra ställe att söka sig om du vill ha mer tips

Vad ska man bjuda på att dricka?

Precis som när det kommer till att en gryta är självklart så finns det egentligen enbart ett naturligt vin att välja när det kommer till en höstmiddag: rött. Rött vin passar perfekt till levande ljus och ett duggregn mot rutan utanför och även om vitt vin kan passa till förrätten så bör man hålla sig till rött när det kommer till huvudrätt. Antingen så kan du korka upp något kraftigare vin, eller be alla ta med sig en flaska vin som ni allihopa delar på gemensamt. Till avec så är cognac traditionellt sett ett bra alternativ, även om whisky också passar som handen i handsken. Även om roliga cocktails också kan vara trevligt så är kanske en mojito inte det bästa valet.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING