Blanda proffsiga cocktails hemma - D.E.W. Drinks: tre drinkar med bara tre ingredienser

Livets Goda 19 Feb, 2019
Whisky och Bourbon Det kan vara svårt att hitta en god cocktail som är enkel att göra hemma. För den som vill bjuda på någonting mer än en vanlig GT eller en öl, så har William Grant & Sons tillsammans med Nabo, en nyöppnad kvarterskrog och cocktailbar intill Tegnérlunden i Stockholm, tagit fram D.E.W. Drinks – tre enkla och goda drinkar på Tullamore D.E.W., där endast tre ingredienser gör dig till Startender i hemmabaren.

Foto: Linus Pettersson

Att dricka en god cocktail på en bar kan inspirera många till att själva prova lyckan vid nästa middagsbjudning. Men att hitta enkla och goda drinkar att bjuda på kan vara lättare sagt än gjort. Ibland vill man ofta bjuda på något mer avancerat än en GT, samtidigt som en Long Island Ice Tea kräver för många ingredienser för att ens vara aktuell. 

För att göra det enkelt att göra goda drinkar hemma har William Grant & Sons tillsammans med den nyöppnade kvarterskrogen och cocktailbaren Nabo tagit fram konceptet D.E.W. Drinks: tre unika och enkla drinkar baserade på Tullamore D.E.W., innehållandes endast tre ingredienser vardera.

XO Old Fashioned, baserad på Tullamore D.E.W. XO Caribbean Cask, Bayleaf Sour, med peppar – och lagerbladssocker, och Irish Mule, med Ginger Beer och lime, är alla framtagna av Nabos barchef Måns Borg och bartendern Paul Ericson.

– På Nabo serverar vi riktigt bra cocktails till förmånliga priser. Därför passar D.E.W. Drinks perfekt in på vår meny. Tanken med drinkarna är att visa gästerna att goda drinkar inte behöver ta lång tid eller vara svåra att göra själva, säger Måns Borg, barchef på Nabo.

Så blandar du D.E.W. Drinks

Bayleaf Sour 
4 cl Tullamore D.E.W. 2 cl peppar – och lagerbladssocker (se nedan för recept) 
2 cl citronjuice 
Skaka och häll upp i coupette-glas (gammalt champagne-glas)

XO Old Fashioned 
4 cl Tullamore D.E.W. XO Caribbean Cask
0,5 cl honungsvatten (se nedan för recept)
1–2 stänk Angostura bitter 
Rör drinken i cirka 10 sekunder över is, servera i lowball-glas med apelsinzest

Irish Mule 
4 cl Tullamore D.E.W. 
10 cl Ginger beer 
1 pressad lime 
Servera över is, i ett highball-glas med en limeskiva

Peppar – och lagerbladssocker
2 citroner
5 dl socker
En matsked pepparkorn (svartpeppar eller kryddpeppar)
3 lagerblad

Gör så här: 
Pressa ut saft ur två citroner (spar saften till Bayleaf Sour) 
Koka de pressade citronerna i 50 cl vatten.
Tillsätt en matsked pepparkorn och 3 lagerblad, låt koka i 5 minuter. 
Ta bort citronerna och tillsätt 5 dl socker 
Koka upp och sila av
Sockerlagen kan förvaras i kylskåp i upp till tre veckor

Honungsvatten 
Blanda 40 cl honung med 20 cl vatten.
Låt sjuda i några minuter tills honungen har lösts upp. 

Teckna en prenumeration på Livets Goda eller Whisky & Bourbon!

En prenumeration på Livets Goda (tryckt) innefattar 9 utgåvor och kostar 375 kr och mostvarande på Whisky & Bourbon kostar 175 kr (4 utgåvor). Prenumerationer tecknar ni smidigt här på vår prenumerationssida >> 

Primörtur under Matrundan på Österlen

Whisky och Bourbon Under årets Matrunda på Österlen kan man följa med på…
24 May, 2019

Rysk ”lågalkohol-vodka” släpps på Systembolaget

Whisky och Bourbon Ryska White Lake Vodka 40% lanserades i mars 2017 och…
24 May, 2019

Organic Value – ett lyckat första besök i Sverige med fokus på Italien och ekologiskt

Vin Den 20:e maj besökte den Italienska vinmässan ”Organic Value” Sverige…
24 May, 2019

Stockholms Bränneri släpper Akvavit

Whisky och Bourbon Den 5 juni, 10:00 släpps Stockholms Akvavit som får sin…
24 May, 2019

Nytt utbildningssamarbete ska få fler kockar i arbete

Mat och Restaurang I ett gemensamt initiativ för att minska bristen på kockar…
24 May, 2019

Karibiska smaker i Årets Sill 2019

Mat och Restaurang Aldrig tidigare har Årets Sill haft en så stor och…
24 May, 2019

City Gross nya koncept: Mindre butiker i centrala lägen

Mat och Restaurang Bergendahls Food vill komma närmare kunderna i stadskärnorna och lanserar…
24 May, 2019

Kockarna som är vidare i Årets Kock 2019

Mat och Restaurang Nu är det klart vilka 24 kockar som går vidare…
23 May, 2019

Jameson tar fram drink till Sweden Rock – The Sweden Rocktail

Whisky och Bourbon För dig som i år besöker Sweden Rock Festival ges…
23 May, 2019

Kronan, höga kostnader för arbetskraft och myndighetskrångel hämmar svenska livsmedelsföretag

Övrigt Enligt den svenska livsmedelsindustrin är Sveriges styrkor jämfört med våra…
23 May, 2019

GLÖET vann guld i Women’s Wine & Spirits Awards i London

Vin Women’s Wine & Spirits Awards som anordnas i London har…
23 May, 2019

Larsa Foods inleder grillsäsongen med en ny grillost

Mat och Restaurang Efterfrågan på Halloumi och övriga grillostar har ökat markant i…
22 May, 2019

Årets Kock rekryterar Vanja Vilbern till Marknads- och Partnerchef

Mat och Restaurang – Jag ser verkligen fram emot att få vara med…
22 May, 2019

Den 1 juni lanseras Orval trappistöl på nytt

Whisky och Bourbon Orval är tillbaka! Den 1 juni lanseras Orval på Systembolaget.
22 May, 2019

Leif GW Persson lanserar GW:s Rosa

Vin Efter fjolårets succé med GW:s RÖDA och GW:s VITA har…
22 May, 2019

Talisker bjuder in till fiskeäventyr i Fiskebäckskil

Whisky och Bourbon Whiskyvarumärket Talisker lanserar ett fiskeäventyr i Fiskebäckskil tillsammans med Restaurang…
22 May, 2019

City Gross e-handel slår försäljningsrekord – lanserar fler matkassar

Mat och Restaurang City Gross e-handel fortsätter att gå starkt framåt i och…
22 May, 2019

Arla Köket® lanserar nya desserter

Mat och Restaurang Lagom till att sommaren gör entré lanserar Arla Köket fräscha…
22 May, 2019

Downtown Camper öppnar hållbart café

Mat och Restaurang Den 1 september slår Downtown Campers nya café upp portarna…
22 May, 2019

Dags för Ostens Dag 27:e maj

Mat och Restaurang Nu firas snart ostens dag! Svenskar är storkonsumenter av ost…
22 May, 2019
Artikelarkivet