Hem Mat & Restaurang Blindtesta öl på Svartklubben i höst

Blindtesta öl på Svartklubben i höst

av Livets Goda

– Mat och musik i mörker har vi gjort länge, så det kändes väldigt spännande att ta det till nästa nivå med ölprovningar. Vi hoppas det kan bli en god historia för besökarna att kunna berätta vidare, säger Ulf Nordquist som äger och driver Svartklubben.

Ölprovningarna genomförs i becksvart mörker där besökarna, med hjälp av smak, känsel, doft och hörsel, får utforska hur de upplever öl utan att ha tillgång till synen – och hur de andra sinnena påverkas i mörkret.

Provningarna leds av Karin Berntson, som är ölutbildare och smakexpert hos Carlsberg Sverige.
– Att prova öl i mörker och behöva förlita sig på andra sinnen än synen ger verkligen en extra dimension till smakupplevelsen. Oavsett om man är nybörjare eller van ölprovare vågar vi lova att detta blir en upplevelse utöver det vanliga, säger Karin.

Ölprovningarna släpps i begränsad upplaga under november. Pris: 200 kr. En sittning tar ca 1,5 timme och i priset ingår öl, tilltugg och musik i mörkret.

Bokning görs på Ticketmaster här >>

Om Svartklubben
Svartklubben ägs och drivs av Ulf Nordquist på Södermalm i Stockholm. Restaurangen erbjuder unika smak- och musikupplevelser i mörker för att ge besökarna en känsla av hur världen upplevs när man inte har tillgång till synen.
Läs mer på www.svartklubben.com

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING