Livets Godas Blogg

Snart dags..

1 Sep, 2011 Livets Goda
Chefredaktör Anders Enquist och Michel Jamais provar igenom vinerna inför dagens diplomering av Sandro Boscaini. Stockholm visar sig från sin…

Sovel (istället för Texas) & kött

29 Aug, 2011 Livets Goda
RESTAURANGKEDJAN Texas Longhorn/Smokehouse levererar allt som ofta riktigt bra hamburgare och fantastiska kötträtter inspirerade från amerikanska södern och ofta i…

Cancellaia, Riparbella och magisk ragu

24 Aug, 2011 Livets Goda
ATT HITTA RIKTIGT bra kombinationer mellan dryck och mat är en härlig sport. I det här fallet nedan är jag…

Kör bilen på bulkvin

23 Aug, 2011 Livets Goda
Biogas javisst eller varför inte avföring men bara tanken på att du skulle komma till bensinstationen och i stället för…

Varför förstöra en god drink med dålig sprit?

14 Aug, 2011 Livets Goda
Den intelligenta frågan är inte min utan kom från en av Sveriges mest talangfulla barmästare tillika tequilaexperter. Vi hade provning…

Update

5 Aug, 2011 Livets Goda
Okej, vart ska jag börja? Mycket har hänt sen senaste inlägget och det har varit dåligt med internetuppkoppling och tid…

E'Sensual

29 Jul, 2011 Livets Goda
Middagen på Winnies var väldigt enkel, det var ett populärt ställe med afterski och fullsmockat med folk. När vi kom…

Då var man i Nya Zeeland då!

27 Jul, 2011 Livets Goda
Jamen sådär ja, då har jag kommit till Nya Zeelands Åre i påsktid ungefär. Strålande sol, snö, runt nollstrecket på…

Välkommen Caroline

25 Jul, 2011 Livets Goda
Inom ett par dagar hoppas vi få en gästbloggare här på Livets Goda. Det är kursettan från Restaurangakademiens utbildning Internationell…

Hiphopare och fjolldricka..

17 Jul, 2011 Livets Goda
Med rötter i norrlands inland har jag visserligen en stark föreställning om vad en karl är. Har förtjust smålett när…

Förälskad i Pinot Munier

11 Jul, 2011 Livets Goda
Ännu en givande dag i Livets Goda – studion med Alf. Vi provade biodynamisk champagne med vår skumpaexpert Björnstierne Antonson.…

Den franska lägstanivån är fantastisk..

4 Jul, 2011 Livets Goda
Har gått i första ledet i den svenska jubelkören över vår nordiska gastronomi under det senaste året. Vrålat ut min…

Sabrering 10-talets golfande..?

29 Jun, 2011 Livets Goda
Att sabrera Champagne är allt annat än en ny fluga. Metoden att öppna en flaska ädelt bubbel har använts i…

Äntligen universella vin - ID’s..

19 Jun, 2011 Livets Goda
Ser med stor förtjusning att Fine Wine – börsen International Vintners Exchange (Liv-ex) lanserar ett universellt vinkodningssystem, ”L-WIN”,  för att…

Skönt att skylla på klimatet..

13 Jun, 2011 Livets Goda
Vet inte hur många gånger jag hört vinmakare hävda att den globala uppvärmningen påverkar dem på olika sätt det senaste…

Iskall whisky.. eller naken?

6 Jun, 2011 Livets Goda
När jag växte upp serverades whisky med is. Något jag snabbt insåg hade hög skämsfaktor när jag inledde min bana…

När verkligheten överträffar dikten..

31 May, 2011 Livets Goda
Har precis med nöje läst ett recensionsex av deckaren Champagnefürhern där två champagnehus slås samman genom giftermål. Strax därefter nås…

Hurra för vinjättar med lätta flaskor..

23 May, 2011 Livets Goda
Jag har sagt det förut och upprepar det.. varför ska vanliga, enkla konsumtionsviner buteljeras i tunga glasflaskor som medför onödigt…

Om jag ändå var på Jura..

17 May, 2011 Livets Goda
Att resa och möta nya människor och kulturer är bland det häftigaste som finns. Därför är det sällan jag längtar…

Grattis Arvid

11 May, 2011 Livets Goda
Så sent som i november i fjol tog han sig till semifinal i sommelier – EM i Strasbourg och var…