All I want for Christmas is….

Livets Goda 18 Dec, 2016
Den där jävla sången. Hemsk som fan är den. Slår vad om att Mariah Carey spelat in någon übersliskig version som jag lyckligtvis missat men likväl mår illa av. Men vad ska man då önska sig?

”You” vill jag definitivt inte ha. Vet inte vem du är. Känner inte ”you”. Har vi träffats tidigare? Tror inte det. Är för övrigt redan lyckligt gift, i allmänhet någorlunda tacksam, ständigt lärande pappa, etc. På det hela taget typ nöjd.

Tomten; har du kanske koll på senaste Systembolagssläppen? Tellus bjuder ju som bekant på ett stort gäng viner som jag kanske kan önska mig. Eller? You…

Under vilken kommersiellt gångbar etikett gömmer du dig nu för tiden? Man ser dig inte så ofta. Om jag anser mig varit sjuuuukt snäll, kan jag då önska vad jag vill? Snälla tomten! Jag vet att Billy Bob Thornton inte är tomten på riktigt, även om han påminner om dig. Och mig.

So here it goes; min önskelista 2016:

  1. Repeat på årets sommarväder, dvs gärna en underbart vacker, varm och härlig sommar även 2017.

  2. Comtes de Champagne 2006 (från magnum).

  3. Vad som helst från Thibault Liger-Belair eller Armand Rousseau.

  4. Ytterligare en middag på Celler Can Rocca inklusive vilket vin som helst.

  5. Sonen kommer in på önskad gymnasieutbildning. Pappa firar med en 2001 Bdx från magnum, alternativt punkt två 2.


Enligt Disneyprogrammet kl 15 på julafton produceras i din (den vitskäggige mannens regi) enbart grejer för mindre barn; de tecknade bevisen är tydliga! Varför exkluderas Sveriges alla vinintresserade personer så där påtagligt? Jag finner det både tarvligt och orättvist.

OK, att du tomten personligen förordar glögg i juletider men jag känner att kvalitativa vinklappar kanske borde innehålla annat än glödgat vin, eller dito smakande DOC-imiterade viner, eventuellt producerade, men framförallt buteljerade strax norr om Verona eller kanske i södra Sverige?

Men alla vill inte ha glögg, din feta, patetiskt röd- och vitklädda föredetting! Ännu mindre vill vi (som typ gillar vin…) ha röda viner från Appellation Tellus Contrellée som starkt påminner om din misslyckat patenterade favoritdryck.

Borde du förresten inte liksom bestämt huruvida din darling-dryck skulle vara röd, vit eller rosé? Om röd glögg är norm, vilket fortfarande gäller de flesta; ska då kryddorna tillsättas till Haut-Brion eller till menlös, uppsockrad och i Blekinge buteljerad, varumärkesstark Primitivo? Slädchefen; you tell me… Din kvalitetsambition just nu för tankarna till en 3-liters Ripassowannabe.

Vidare, dear Santa, tycker jag (om jag förstått rätt?), att du har sjukt dålig koll på logistik. Alltså, en enda garanterad leveransdag per år… Det verkar väldigt snålt. De flesta av dina konkurrenter är väsentligt bättre idag. Googla gärna, om du har tid (kanske under någon av dina 364 semesterdagar), så ser du ganska snabbt att en enkel beställning av t.ex. Sherry direkt från Spanien är möjlig till min nyrengjorda skorsten nästan varje dag. Året om. Jag tänker därför inte ens önska mig en Palo Cortado av dig till jul. Bättre att köpa en själv.

Däremot skulle jag ödmjukt vilja be om en Terrantez från mitt födelseår 1969. Du vet de där knepiga grejerna, som trots 20+ år i fat (från din favoritsemesterresort, Madeira) alltid är minst 100 år för unga?

Just ja, med tanke på din stora fritid; skulle du inte kunna jobba litet mer aktivt med min julklappsönskning från när jag var 6 år? Kommer du ihåg? Fred på jorden. Har inte sett röken av den ännu. Som nästan vuxen skulle jag gärna lägga till en sak på önskelistan; renare vatten i den svenska vinimportörs- och journalistankdammen. Men jag fattar. Du har tidsbrist. Kan inte fixa allt. Fokusera gärna på 6-årsönskningen. Du kan hoppa Madeiran.

Kommentera