"Darkness on the Edge of Town"

Livets Goda 11 Sep, 2015
Jag fyller år idag.

Jag dricker goda viner. Säkert 1000 poäng sammantaget.

Jag äter mat. Varm och lagom ambitiös från ekologiska och dyra råvaror.

Jag omringas av nära och kära. Alla är här, ingen saknas.

Brasan brinner. Ingen fryser.

Jag fick en teckning föreställande en orange blomma av min dotter i present. Hon hade ritat tre olika men slängde två för färgen blev inte bra.

Frid råder. I det här huset.

Men samtidigt pågår något av det värsta jag under mina 46 år varit med om. Långt borta. Fast ändå otäckt nära. Människor, som mina nära och kära, kämpar för sina liv i en uppförsbacke brantare än allt, brantare än K2, eftersom delar av EU och Sverige säger att det finns ingen plats på vår välpolerade bergstopp. Det är patetiskt.

Just min födelsedag, 11/9, har historiskt inkluderat en del saker som jag önskar ogjorda även om de inte var mitt fel; Chile, Madrid, New York - googla om ni redan glömt… Vad som pågår just nu kan jag inte heller beskyllas för, men skillnaden denna gång är att jag kan göra skillnad. Jag försöker och det borde ni också göra.

När mina yngsta barn, om sisådär 15 år, inser att livet inte består av pappas pengar, hoppas jag att även dom förstått vikten av de sex första meningarna ovan. I annat fall har en då 60-årig, bakåtsträvande det-var-bättre-förr-pappa misslyckats.

Kommentera