Veckan som gick..

Livets Goda 7 May, 2010

En relativt lugn vecka i vinvärlden men hektisk för produktionsgruppen bakom våra tidningar. Både Livets Goda, Diné & Dryck samt Whisky & Bourbon ligger i pipeline och putsas just nu för fullt.

Flera intervjuer har fått bokas om på grund av askmolnet och våra frekvent resande medarbetare har fastnat här och var i världen.

I går repade Whisky & Bourbon med helt fantastiska Carolina Wallin Pérez och hennes band under kvällen (som under flera veckor blev fast i Vietnam). Vi tog med mat och god öl - de stod för musiken.

Det var magiskt. Carolinas röst är dovt hes men samtidigt ren och kristallklar som smältvatten i en fjällbäck på våren. Kombinerat med grymt duktiga musiker var det gåshud kan vi lova. Missa inte Carolina i nästa numer eller lyssna på hennes jazzcovers på Kent's klassiker här:

http://www.youtube.com/results?search_query=carolina+wallin+perez&aq=0

Veckans reflektion lyder.. Nästan alla som är riktigt duktiga på mat och vin - som har ett bra gehör i doft och smak - har ofta en fot i musiken..

Det hör ihop, inte minst på vår redaktion där vi kan rada upp mängder av exempel. Precis som om du hör om det är falskt när någon spelar eller sjunger när du är musikalisk och har ett bra gehör.. Så känner du direkt om smaker inte harmoniserar eller ett vin inte är balanserat när det kommer till gastronomin..

Ju mer jag håller på, ju mer känner jag att det hör ihop. Är jag helt ute och cyklar?

På måndag kommer his royal highness Miguel A Torres hit till Sverige. Han kommer hit for att motta vår "Livets Goda Hall of Fame" for sin livslånga gärning i vinvärlden. På måndag kväll möter han våra läsare under en unik proving på Pontus by the Sea för att dagen efter äta lunch med Sveriges vinjounalistelit och våra duktigaste sommelierer med flera.
Vilken ära!

PS.. Till vår stora glädje har "familjen" utökats med en liten bäbis idag.. Stort grattis Alf med familj!

Kommentera