Blossa Hantverksglögg 2018 med smak av svarta vinbär

Livets Goda 17 Oct, 2018
Vin Nu lanseras årets Blossa Hantverksglögg – en hyllning till den nordiska hantverkstraditionen. I år är det den tusenåriga svenska broderikonsten som hedras. Glöggen har smak av svarta vinbär och stjärnanis och flaskan pryds av broderade klasar med bär och färggranna blommor.

Hantverk är något som är tillverkat och utfört av handen. Det krävs särskild kompetens och skicklighet inom ett visst område och man arbetar ofta i en tradition som bygger på äldre tekniker. Under hela människans existens har hantverket varit livsviktigt för vår överlevnad.

Blossa glögg ingår i en lång nordisk hantverkstradition som grundas i kärleken till bra råvaror och respekt för ursprung och bruk. Glöggen tillverkas av skickliga yrkesmänniskor från noggrant utvalda viner samt Blossas speciella kryddblandning. Blossas Chief Blender Åsa Orsvärn har tagit fram smaken och designen är gjord av The Studio.

Blossa Hantverksglögg är en serie alkoholfri glögg som lanserades i dagligvaruhandeln första gången 2016. Varje år kommer en ny smak och en ny hantverkstradition lyfts fram i designen.

– Vi på Blossa har valt att hylla hantverk tillsammans med vår glögg eftersom vi själva ingår i en lång och stolt nordisk hantverkstradition. Broderiet, som står i fokus i år, har en tusenårig historia i Sverige och har haft betydande plats genom tiderna i exempelvis inredningssammanhang och på folkdräkter, säger Åsa Strömberg, Senior Brand Manager Altia Sweden.

Blossa Hantverksglögg finns i välsorterade dagligvarubutiker och rekommenderat pris är 35,90 kronor för 750 ml.


Åhus Akvavit smaksätter nya jultraditioner

Whisky och Bourbon Den anrika drycken akvavit är åter på tapeten och i…
20 Nov, 2018

Julkaffe - en ny tradition från Kafferosteriet Koppar

Övrigt - N˚8 Julkaffe höjer julstämningen. Det piggar upp likt julstjärnorna…
20 Nov, 2018

Nu kommer McDelivery till Malmö

Mat och Restaurang Nu lanseras McDelivery i Malmö– vilket gör det möjligt att…
20 Nov, 2018

James Suckling ger 90 poäng till Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon

Vin Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 2017 har belönats med hela…
20 Nov, 2018

Nu skapas de Svenska tävlingsrätterna till Bocuse d´Or

Mat och Restaurang En fransk klassiker i modern tappning samt hyllning till tävlingens…
20 Nov, 2018

Ny 92-poängare av Mothers Milk

Vin Ny härlig årgång av storfavoriten Mothers Milk - 100 procent…
20 Nov, 2018

BCA Pop Up Bar Broken Shaker + The Spare Room Los Angeles

Whisky och Bourbon Nordens mest prestigefyllda barutmärkelse, Bartenders' Choice Awards, bjuder i samarbete…
20 Nov, 2018

Lakritsroten öppnar en flaggskeppsbutik mitt i Göteborgs City

Övrigt Den 23 november, Black Friday, öppnar upplevelsebutiken Lakritsroten sin första…
20 Nov, 2018

Sverige ska hämta hem guldet i mat-VM

Whisky och Bourbon De regerande världsmästarna Fazer Culinary Team kommer att representera Sverige…
20 Nov, 2018

Löfbergs planerar rekordinvestering i Karlstad

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs planerar att bygga en helt ny produktionsenhet för…
19 Nov, 2018

Dags för Lussebulleläsk!

Övrigt Efter succén med semmelsodan kommer nu en otippad uppföljare i…
19 Nov, 2018

Roku Gin - från Japan till Sverige

Whisky och Bourbon Roku Gin föddes ur visionen om en äkta, japansk premiumgin,…
19 Nov, 2018

Lidl och Fazer i branschunikt samarbete för minskat brödsvinn

Mat och Restaurang Färskt bröd står för en stor del av svinnet i…
19 Nov, 2018

Winefinders vinterlansering

Vin "Missa inte vinterns hetaste viner. Idag släpper vi en massa…
19 Nov, 2018

Lär känna Bonarda – druvan som egentligen är något annat

Vin Regionen Mendoza i Argentina har gjort sig ett namn världen…
19 Nov, 2018

Conaxess Trade är stolta att presentera nytt samarbete med Kavli

Övrigt Svenska Kavli och Conaxess Trade Sweden har tecknat nytt samarbetsavtal.…
19 Nov, 2018

Buustamons Fjällgård återigen på prispallen på Världens största Skidgala

Mat och Restaurang För andra året i rad vann Buustamons Fjällgård pris som…
19 Nov, 2018

Ett julbord i tiden från Middagsfrid

Mat och Restaurang Lite grönare, enklare, trendigare, billigare – och gjorda för att…
19 Nov, 2018

Lansering av Dry Island i dag klockan 10:00

Whisky och Bourbon I dag klockan tio lanseras Dry Island Gin på den…
19 Nov, 2018

Dagens släpp av Ornellaia + kommande från Opus One

Vin Den 6 december tillgängliggörs en mycket begränsad kvantitet från Opus…
16 Nov, 2018
Artikelarkivet