Hem NyheterVinnyhet Blossa Vinteräpple från 2004 återupplivas

Blossa Vinteräpple från 2004 återupplivas

av Livets Goda

I år firar Blossa årgångsglögg 20 år genom att för första gången någonsin återlansera en tidigare smak. Blossa Vinteräpple från 2004 är en av de allra första årgångsglöggarna och Blossas Chief Blender, Åsa Orsvärns, favorit. Blossa Vinteräpple kommer tillbaka som jubileumsutgåva.

2003 lanserade Blossa sin första årgångsglögg som en modern tolkning av Blossas hantverkstraditioner, i en tid då det ännu inte var vanligt med nya smaker och ”limited editions”. Sedan dess har man rest världen runt för att hitta nya smakkombinationer och varje år har flaskorna dessutom fått en ny unik design, vilket gjort dem till eftertraktade samlarobjekt. I 20 år har valet av smak och koncept engagerat svenskarna och blivit en årlig snackis på kafferaster landet runt. Många konsumenter har en personlig favorit och en återkommande fråga är om inte någon av de tidigare smakerna kan komma tillbaka. I år är det dags!

Chief Blender Åsa Orsvärn är kvinnan bakom samtliga av Blossas årgångsglöggar och för henne var valet av Blossa 04 Vinteräpple enkelt – det är hennes egna favorit, och många konsumenters med henne.

– Jag hade aldrig 2003 kunnat drömma om att årgångsglöggen skulle bli så uppskattad som den är idag, säger Chief Blender Åsa Orsvärn. Det känns roligt att inför detta jubileumsår få chansen att blicka tillbaka och kunna återskapa just Blossa Vinteräpple. Det var härligt att få blanda receptet på nytt och återuppleva smaken.

– De första årgångarna var inte de mest djärva smakmässigt, men har man i åtanke att året var 2003 så var det nytänkande att smaksätta glögg överhuvudtaget, skrattar Åsa. Nu 20 år senare har jag hunnit med några mer udda och unika smakkombinationer som blivit både mer och mindre uppskattade. Vinteräpple är en sådan smak som verkligen gick hem.

Blossa 04 Vinteräpple jubileumsutgåva lanseras i en 375 ml glasflaska. Många har efterfrågat en mindre storlek för att kunna testa fler glöggvarianter under julen. Den mindre flaskan är perfekt för glöggprovningen hemma. Servera varm eller kall – med eller utan is – till nötter, torkade äppelchips, goda hårdostar och andra klassiska tillbehör.

Blossa 04 Vinteräpple återfinns i 375 ml glasflaska med en alkoholhalt på 15%. Drycken finns i Systembolagets beställningssortiment från den 4 oktober för 89 SEK med artikelnummer 54528-02.

RELATERAD LÄSNING