På exakta tävlingstiden 5 timmar och 35 minuter, presenterade Alexander Sjögren två rätter inför juryn: Bressekyckling med hummer samt den helt veganska rätten som han döpt till Into The Swedish Woods. Det var stort pådrag i Lyon under Bocuse d’Or som i år firar 30 år. Sverige tävlade i hög konkurrens bland 24 nationer som alla kvalat in från respektive kontinent. Alexander Sjögren tog en bronsplats i Kock-EM förra året. – Något besviken är jag allt. Men jag är också oerhört stolt, vi presterade exakt det vi skulle. Nu är jag en fantastisk erfarenhet rikare – jag har utvecklats som kock och som människa och fått förmånen att arbeta med några av Sveriges främsta kockar. Tack till alla som stöttat mig hela vägen, nu väntar nya utmaningar, säger Alexander Sjögren. Det svenska teamet bakom Alexander Sjögren var Hampus Risberg, assistent/commis, Jonas Lundgren, coach, samt Henrik Norström, president och Sveriges representant i juryn. Huvudråvaror och tävling På fem timmar och 35 minuter skulle de tävlande tillaga en rätt som serveras på fat och en rätt som serveras på tallrik för 14 personer vardera. Huvudråvarorna för årets faträtt, som traditionellt varit en kötträtt, ger hommage till staden Lyon och 30-årsjubileet av Bocuse d’Or: Bressekyckling och skaldjur. Rätten som presenterades på tallrik, som tidigare varit en fiskrätt, var för första gången någonsin en helt vegansk rätt. För samtliga placeringar se: www.bocusedor.com/press
Bocuse d’Or avgjort – Alexander Sjögren på 7:de plats Guldet till USA
504