Hem NyheterVinnyhet Bodegas Lustau släpper en Manzanilla En Rama den 22:a september

Bodegas Lustau släpper en Manzanilla En Rama den 22:a september

av Livets Goda

Kvalitetsbodegan Lustau lanserar tisdagen den 22:a september Manzanilla En Rama de Sanlúcar de Barrameda på Systembolaget med varunummer: 95281-02 | pris: 199 kr | 500 ml | alk.halt. 15% | tilldelningen till Sverige är 240 flaskor.

Byn Sanlúcar de Barrameda ligger vid floden Guadalquivir på Spaniens atlantkust. Byn har en stark influens av de svala och salta Atlantbriserna. Det speciella mikroklimat som råder pga av dessa vindar ger vinet en sällsynt och, för området, typisk sälta. Lustau Manzanilla En Rama de Sanlúcar de Barrameda är torr med en fin ton av tarte tatin kryddad av en nypa havssalt samt inslag av kamomill, citrus samt lätt avslutande örtighet. Passar självklart som aperitif eller till tapas men prova även gärna till ostron eller höstens skaldjur.

Vinet är en ung Manzanilla som tappas direkt från fat och är i det närmsta helt ofilterat. Buteljering skedde i maj 2020. Många Sherry-entusiaster anser En Rama som urtypen för Manzanilla eller Fino. Då vinet knappt genomgår någon filtrering så blir En Rama-Sherry intensiv och rik i smaken. Lustau Manzanilla En Rama har lagrats i fem år på amerikanska ekfat under sitt ”flor-täcke”, den speciella typen av jäst-täcke som bildas i faten vid lagring av bl a. Manzanilla.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING