Hem Vinvärlden Bollinger Moonraker Luxury Limited Edition 2007 med utropspris 55 000 kronor

Bollinger Moonraker Luxury Limited Edition 2007 med utropspris 55 000 kronor

av Livets Goda

Den 30 september är det äntligen dags för världspremiären av den nya James Bond-filmen ”No time to die”. I samband med premiären kommer ett unikt exemplar av Moonraker Luxury Limited Edition 2007 att auktioneras ut på Bukowskis onsdagen den 6 oktober.

James Bond Moonraker hade världspremiär för över 40 år sedan och det är också här som det officiella samarbetet mellan Bond och Bollinger tar sin början. Vänskapen mellan familjen Broccoli, som har producerat Bondfilmerna sedan 1970-talet och familjen Bollinger har resulterat i världens äldsta samarbete på filmduken.

Som en hyllning till det 40-åriga partnerskapet går nu Champagne Bollinger och 007 tillbaka till sina rötter och återbesöker rymdfärjan som en gång skapades av den legendariske produktionsdesignern Ken Adam. Den brittiske designern Eric Berthes fick i uppgift att ta fram ett unikt champagneetui formad som rymdfärjan Moonraker. Varje etui av de 407 som skapats är gjorda för hand. Utsidan består av tenn och träfaner omsluter en ishink av Saint Louis-kristall och en Bollinger 2007 Magnum.

Av dessa 407 kommer ett unikt exemplar av Moonraker Luxury Limited Edition 2007 att auktioneras ut på Bukowskis mellan den 4–6 oktober. Visning av den exklusiva flaskan sker online från den 24 september samt i Bukowskis lokaler i Stockholm mellan den 4–6 oktober. Flaskan kommer att auktioneras ut med ett utgångspris på 55 000 kronor.

Moonraker Luxury Limited Edition innehåller en Bollinger 2007 Magnum. Champagnen är en blend på 70 % Pinot Noir från Aÿ och Verzenay och 30 % Chardonnay från Avize, Cramant och Oger. 91 % av druvorna kommer från Grand Cru och 9 % från Premier Cru. Champagnen har fått ligga på sin jästfällning i över 10 år innan degorgering gjordes 2019.

Auktionen går att hitta online på: www.bukowskis.com/systembolaget

Det går även att se flaskan i Bukowskis lokaler på Västberga Allé 3 i Årsta söder om Stockholm mellan den 4–6 oktober. Champagnen klubbas den 6 oktober.

RELATERAD LÄSNING