Hem NyheterNyhet WB Bols Advocaat – ägglikören till påskbordet

Bols Advocaat – ägglikören till påskbordet

av Livets Goda

Lucas Bols grundades 1575 och är ett utav de äldsta destillerierna i världen. I över 400 år har Lucas Bols förfinat och utvecklat sin ägglikör Bols Advocaat som blivit ett självklart val i svenska hem under högtider eller i skidbacken.

Bols Advocaat har en smak med inslag av äggula och vanilj som passar perfekt till påskbordet. Genom århundraden har receptet för Bols Advocaat förfinats, men alltid med naturliga ingredienser utan tillsatser i fokus.

Bols Advocaat har fått sitt namn efter att holländska handelsresande blivit bjudna på en krämig avokadodryck under sina resor till Indonesien på 1600-talet. Efter att ha kommit tillbaka till Holland byttes avokadon ut mot ägg, då avokado inte fanns att tillgå i Holland. Trots att likören numera innehåller ägg så lever namnet kvar precis som traditionen att ha Bols Advocaat på påskbordet.

Om Lucas Bols:
Grundat i Amsterdam 1575, är Bols ett utav världens äldsta destillerade spritmärken. Genom ständig innovation och användning av ingredienser utav högsta kvalité har Bols varit pionjärer inom branschen i århundraden.

Bols Advocaat är en ägglikör som fungerar lika bra att servera kyld som avec, i en cocktail eller som en ingrediens i desserter.

Bols Advocaat finns att beställa på systembolaget.

 

Drinktips:

Champagne Snowball
6 cl Bols Advocaat
6 cl Champagne
3 cl Fino Sherry
1,5 cl Lime Cordial

Easter Vanilla:
4 cl Bols Advocaat
2 cl Vaniljvodka
1,5 cl Limejuice
2 dl 7up/Sprite

Bombardino
6 cl brandy, konjak eller rom
12 cl Bols Advocaat
0,5 dl vispgrädde

Garnera med kanel

Bols Advocaat

Pris: 199 SEK
Alkoholhalt: 15%
Volym: 700ml
Artikelnummer: 657

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING