1

Bolt Food växer – erbjuder matleveranser i Malmö

Matleveranstjänsten Bolt Food tar sig utanför Stockholm och erbjuder nu även matleveranser  till boende i Malmö. Detta sker från och med den 2 december. Under lanseringsperioden är det ingen leveranskostnad på beställningar som görs nära kunden.

Bolt har hundratusentals kunder i Sverige och matleveranser i Malmö är något som efterfrågats av många under en längre tid berättar Amanda Linderoth som är ansvarig för Bolt Food i Sverige.

– I Malmö finns matkultur från hela världen – allt från fantastisk snabbmat på hörnet till några av Sveriges mest spännande och omtalade restauranger just nu. Den infrastruktur och erfarenhet vi byggt upp ger oss en stabil grund för att kunna utöka våra tjänster i Malmö. Vi är väldigt glada över att äntligen kunna erbjuda prisvärda matleveranser till boende i en av Sveriges mest intressanta matstäder, säger Amanda.

Under lanseringsperioden är det ingen leveranskostnad på beställningar som görs inom en radie på en kilometer. Längre fram kommer avgiften för en leverans fortfarande att ligga lägre än konkurrenterna.

– Hela vår verksamhet bygger på effektivitet. Vi är angelägna om att ta detta tankesätt till våra matleveranser och erbjuda snabba och pålitliga leveranser, fortsätter Amanda.

För restauranger som arbetar med Bolt Food ligger värdet i Bolts lojala kundbas, människor som redan känner till och litar på varumärket. Många har redan nappat på möjligheten att bygga sina affärer tillsammans med Bolt Food.

– Mottagandet från restauranger i Malmö har varit oerhört positivt. Många har varit väldigt glada över att kunna erbjuda sin mat till våra kunder och att vi kan leverera maten snabbt och prisvärt. Ytterligare något vi fokuserar på är att ge restaurangerna möjlighet att synas inom ett större område, och därför har vi längre leveranssträckor än konkurrenterna, avslutar Amanda.

Just nu är det möjligt att beställa mat från ett flertal restauranger i Malmö, däribland MAX Hamburgare, KFC, Bastard Burgers och German Döner Kebab. Bolt Food kommer även lägga till nya restauranger i appen varje vecka. En kedja som har varit med från start i Sverige och som nu fortsätter det framgångsrika samarbetet med Bolt Food är Hawaii Poké.

– Med hjälp av Bolt kan vi erbjuda hemleverans med samma snabba och vänliga service som i våra restauranger. Samarbetet ger oss ständigt goda kundomdömen som understryker att vår mat är väl lämpad för hemleverans. Vi ser fram emot att snart få höra från våra kunder i Malmö vad de tycker om hemleverans av rätter som till exempel Pacific Nights och vår växtbaserade chokladmousse, säger Aaron Colman, VD och grundare av Hawaii Poké.

För att beställa mat laddar man ner Bolt Food-appen till sin telefon där man ser de restauranger som finns tillgängliga och deras menyer. Innan man bekräftar sin beställning kan man i appen se både priset och beräknad leveranstid.

Restauranger och kurirer kan registrera sig på food.bolt.eu.