Hem NyheterVinnyhet Bombwine.se – Länge leve mångfalden!

Bombwine.se – Länge leve mångfalden!

av Livets Goda

Den vanligaste frågan man som sommelier får höra är “Finns det här vinet på Bolaget?” Svaret är oftast nej, men nu finns en till aktör på svenska marknaden, som man köpa småskaliga viner i små volymer från, även som privatperson, berättar Gustav.

Gustav Hyllienmark på Woodstockholm. Foto: @vinlepp

Bombwine är ett initiativ sprunget ur pandemin och nedstängningen av krogar i Europa. Efter många årsarbete med vin och massor av producentkontakter runt om i Europa stod Gustav Hyllienmark – sommelier och vinimportör, för en gång skull med mer vin än han hade kunder. Efter initiala kontakter med Monopolet stod det klart att han hellre utnyttjade möjligheten att skicka vin direkt hem till privatpersoner här i Sverige. Modellen är helt enkelt bättre för kund och för familjerna som gör vinerna.

Bombwine säljer viner från kvalitetsproducenter som inte lirar med Monopolets nycker, direkt hem till din dörr. Viner som vanligtvis endast hamnar hos intresserade krögare.

“Vi ser oss som ett vinförlag som ger ut personliga viner med syftet att låta mångfalden leva.”
– Gustav Hyllienmark

Bakom projektet står Gustav Hyllienmark med tio års erfarenhet som sommelier på krogen och egenimportverksamhet mot restaurang. Dagligdags är han hemmahörande på WOODSTOCKHOLM där vinlistan fått internationell uppmärksamhet. Samt Camilla Engvall, nybliven sommelier och entreprenöriell amfibie med bakgrund inom bank och event. Ett par gånger i månaden släpps vinlådor från enskilda producenter på www.bombwine.se. Beställning sker direkt via hemsidan och sedan skickas vinlådan direkt från producenthem till kund. Bombwine är registrerat i Danmark och hanterar all moms och alkoholskatt till skattemyndigheten i Sverige.

RELATERAD LÄSNING