Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Bonduelle blir först på svenska marknaden med kartongförpackning till majs i 3-pack

Bonduelle blir först på svenska marknaden med kartongförpackning till majs i 3-pack

av Livets Goda

Grönsaksföretaget Bonduelle blir först i Sverige med att slopa det vanligt förekommande plasthöljet på majsburkar i flerpack. Istället kommer majsburkarna vara omslutna av ett mindre kartonghölje gjord på 50 procent återvunnen kartong. Förändringen innebär att det kommer vara lika enkelt att köpa majs i flerpack, samtidigt som Bonduelle sparar 170 ton plast i sin europeiska verksamhet.


Nu blir det enklare för svenska folket att göra ett mer klimatsmart val i matbutiken då grönsaksföretaget Bonduelle slopar plasten runt storfavoriten majs i 3-pack. Plasten ersätts med ett mindre kartonghölje av 50 procent återvunnen kartong och kommer därmed spara cirka 170 ton plast, vilket motsvarar lika mycket som 6,8 miljoner PET-flaskor i 50 centiliter. Utöver det omslutande materialet använder sig Bonduelle av konservburkar som är oändligt återvinningsbara. I Europa finns inget annat förpackningsmaterial som återvinns i så stor utsträckning då 96 procent av de konservburkar som produceras återvinns och omvandlas till nytt stål. Tack vare burkarnas konserveringsförmåga behåller majsen sina naturliga näringsvärden utan att konserveringsmedel behöver tillsättas, dessutom minskas matsvinnet då produkter i konservburkar har ett långt hållbarhetsdatum.

Bonduelle är ett franskt familjeföretag med en lång tradition av hållbart jordbruk och matproduktion. All majs är odlad i Europa och är fri från bekämpningsmedel. Dessutom ser företaget återkommande över sina produkter för att göra dem mer klimatsmarta.

– För oss har det alltid varit viktigt att bidra till en mer hållbar matproduktion. Vi har en lång tradition av hållbarhet och strävar vi alltid efter att bli bättre. Med den här förändringen kan vi uppnå stor skillnad och kommer dessutom ett steg närmre vårt mål om 100 procent återvinningsbara eller cirkulära förpackningar till år 2025, säger Benoît Bonduelle, VD Bonduelle Nordics.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING