Bonnie’s på Bank Hotel är Årets Affärskrog 2018

Livets Goda 28 Nov, 2018
Mat och Restaurang Dagens industri och Di Weekend har under året besökt ett antal av Sveriges restauranger och Årets Affärskrog 2018 är Bonnie’s på Bank Hotel.

Stureplansgruppen öppnade boutiquehotellet Bank Hotel med den tillhörande restaurangen Bonnie’s i augusti 2018. Hotellet och restaurangen återfinns i Bankaktiebolaget Södra Sverige och Handelsbankens gamla lokaler på Blasieholmen i Stockholm.

Dagens industris och Di Weekends prismotivering Årets Affärskrog:
” I den gamla bankhallen förenas klassisk lyx med gangsterromantik. Här samlas gräddan av svenskt näringsliv för att krossa spargrisar i guld och choklad.”

- Vi har haft som mål i många år att någon gång vinna det här priset och vi är väldigt glada att vi gjort det med just Bank Hotel. Det ger ett signalvärde som är oerhört starkt. Det här är som att vinna en Oscar i restaurangbranschen, säger Stureplansgruppens huvudägare och vd Vimal Kovac.

Årets Affärskrog har delats ut av Dagens industri och Di Weekend sedan 1983, då Restaurang Johanna i Göteborg mottog priset. Förra året gick priset till Frida Ronge och restaurangerna Tak och Unn.

Bonnie’s är belägen i hjärtat av hotellet i den historiska bankhallen och har plats för 94 gäster. Här serveras mat med inspiration från Europas kuststäder där filosofin är att det ska smaka mycket och kännas internationellt. Den kanske mest kända rätten på menyn är sociala medie- raketen ”Smash the Piggy Bank” – en marängswiss som serveras i en chokladspargris som gästerna sen slår sönder med en liten hammare vid bordet.

Dagens industri och Di Weekend delar också ut krogpriset Årets Resmål. Det är ett pris som tilldelas en restaurang som är värd ett resmål i sig. Årets vinnare är Talldungens Gårdshotell som ligger i utkanten av det lilla samhället Brösarp i nordöstra Skåne.

Dagens industris och Di Weekends prismotivering Årets Resmål:
" Här förenas naturviner och sydländskt inspirerade maträtter i en lantlig idyll bland böljande kullar i ett förtrollande landskap.”

- Det är väldigt glädjande att ni på Di Weekend uppmärksammar ett ställe som vårat, att man blir synlig även fastän man gör sin grej under enklare och lite mer bohemiska former, säger David Levung Höök som driver Talldungen tillsammans med sin fru Emma Höök

Foto: Kate Gabor


Nu öppnar världens minsta McDonald’s

Mat och Restaurang I sin senaste kampanj lyfter McDonald’s fram en av sina…
22 May, 2019

Livets Goda Premium

Vin Är du en sådan person som uppskattar gott vin, whisky,…
22 May, 2019

200 vodka–fans från 28 länder samlades i Åhus

Whisky och Bourbon Förra veckan var det en unik samlarträff i Åhus. En…
21 May, 2019

Kiviks Musteri skriver under hållbarhetsmanifest

Whisky och Bourbon Kiviks Musteri är ett av de 41 företag inom livsmedelsindustrin…
21 May, 2019

Destilleriet i Åhus lanserar världens mest exklusiva akvavit

Whisky och Bourbon I endast några få unika exemplar lanseras nu Åhus Akvavit…
16 May, 2019

Folklig gastronomi på årets största grillfest

Mat och Restaurang 24-26 maj är det dags för den årliga Grillmässan. Sveriges…
13 May, 2019

Rökig single malt whisky från Old Pulteney lanseras på Systembolaget den 17:e maj

Whisky och Bourbon Old Pulteney Huddart är en helt unik rökig highland single…
13 May, 2019

Brocards Chardonnay - mycket vit Bourgogne för pengarna!

Vin Att följa ett vins utveckling är utan tvekan den största…
10 May, 2019

Toppklass år ut & år in!

Vin Ripasso, svenskens favorit under många år, har blivit något av…
10 May, 2019
Artikelarkivet