Hem Mat & Restaurang Bonnie’s på Bank Hotel är Årets Affärskrog 2018

Bonnie’s på Bank Hotel är Årets Affärskrog 2018

av Livets Goda

Stureplansgruppen öppnade boutiquehotellet Bank Hotel med den tillhörande restaurangen Bonnie’s i augusti 2018. Hotellet och restaurangen återfinns i Bankaktiebolaget Södra Sverige och Handelsbankens gamla lokaler på Blasieholmen i Stockholm.

Dagens industris och Di Weekends prismotivering Årets Affärskrog:
” I den gamla bankhallen förenas klassisk lyx med gangsterromantik. Här samlas gräddan av svenskt näringsliv för att krossa spargrisar i guld och choklad.”

– Vi har haft som mål i många år att någon gång vinna det här priset och vi är väldigt glada att vi gjort det med just Bank Hotel. Det ger ett signalvärde som är oerhört starkt. Det här är som att vinna en Oscar i restaurangbranschen, säger Stureplansgruppens huvudägare och vd Vimal Kovac.

Årets Affärskrog har delats ut av Dagens industri och Di Weekend sedan 1983, då Restaurang Johanna i Göteborg mottog priset. Förra året gick priset till Frida Ronge och restaurangerna Tak och Unn.

Bonnie’s är belägen i hjärtat av hotellet i den historiska bankhallen och har plats för 94 gäster. Här serveras mat med inspiration från Europas kuststäder där filosofin är att det ska smaka mycket och kännas internationellt. Den kanske mest kända rätten på menyn är sociala medie- raketen ”Smash the Piggy Bank” – en marängswiss som serveras i en chokladspargris som gästerna sen slår sönder med en liten hammare vid bordet.

Dagens industri och Di Weekend delar också ut krogpriset Årets Resmål. Det är ett pris som tilldelas en restaurang som är värd ett resmål i sig. Årets vinnare är Talldungens Gårdshotell som ligger i utkanten av det lilla samhället Brösarp i nordöstra Skåne.

Dagens industris och Di Weekends prismotivering Årets Resmål:
” Här förenas naturviner och sydländskt inspirerade maträtter i en lantlig idyll bland böljande kullar i ett förtrollande landskap.”

– Det är väldigt glädjande att ni på Di Weekend uppmärksammar ett ställe som vårat, att man blir synlig även fastän man gör sin grej under enklare och lite mer bohemiska former, säger David Levung Höök som driver Talldungen tillsammans med sin fru Emma Höök

Foto: Kate Gabor

RELATERAD LÄSNING