Boston Sour på Monkey Shoulder

av Livets Goda

Whisky sour är en klassisk drink som har hängt med sedan slutet 1800-talet som i sin grund består av whiskey, citronjuice och socker, även om variationerna är oändliga. I exemplet här har vi adderat äggvita för att få ett skum, vilket då blir en Boston sour, och som bas använder vi den mångsidiga Monkey Shoulder. Vill man utveckla det ett steg längre så kan man addera en bärfruktig sylt eller puré för att då skapa en whisky jam sour.

Glas på bild: Riedel Drink Specific Sour Optic, finns hos Sundqvist.se

Drinkbas

Monkey Shoulder

Nr 85831, 700 ml, 399 kr, 91p
Monkey Shoulder är en förträfflig drinkpartner, men den är såklart lika njutbar i ensamt majestät.  Legeringen av Balvenie, Glenfiddich och Kininvie-malts har lagt grunden för en whisky med en fyllig doft med finlemmad och balanserad sötma och där citron, apelsin, nektarin, honung och vanilj samsas med tassande fattoner i en fint fruktigt och mogen stil. I gommen biter sig doftinslagen fast med utvecklad kryddighet och strukturen är hela vägen ut elegant silkig, torrt fyllig och distinkt med snygg fräschör i botten. Det är en stilfull och sällskapssjuk Monkey vi har att göra med, i din cocktail eller i ditt whiskyglas.

Så mixar du en Boston Sour
6 cl Monkey Shoulder
2 cl citronjuice
1,5 cl sockerlag (2 delar socker, 1 del vatten)
1 äggvita
Garnering, några droppar Angostura bitter

Så gör du:
Blanda alla ingredienser i en shaker med is och skaka väl. Sila ner i lämpligt glas och garnera med några droppar Angostura bitter.