Hem NyheterNyhet WB Boulard Calvados och O.P. Anderson i unikt samarbete

Boulard Calvados och O.P. Anderson i unikt samarbete

av Livets Goda

22 mars lanseras Boulard Grand Solage O.P. Anderson Aquavit Cask Finish på Systembolaget. Det sker i ett samarbete mellan Frankrikes mest berömda Calvadosproducent och Sveriges äldsta akvavit. Den limiterade upplagan består av totalt 4320 numrerade flaskor.

Boulard grundades 1825 av Pierre-Auguste Boulard i hjärtat av Calvados och drivs idag av femte generationen. O.P. Andersons destilleri grundades 1821 vilket är samma årtionde som Boulard skapades. I ett unikt samarbete lanseras nu Boulard Grand Solage O.P. Anderson Aquavit Cask Finish där Boulards Calvados har lagrats på fat från O.P. Anderson Distillery i Matfors.

Calvados är en lika unik produkt för Frankrike så som akvaviten är för Sverige och Norden. För första gången möts nu de legendariska spritsorterna i ett gränsöverskridande samarbete, säger Martina Talmet som är Senior Brand Manager på Anora. Resultatet är en produkt för livsnjutare som tar fram det bästa av två världar.

Det internationella intresset för Boulard Grand Solage O.P. Anderson Aquavit Cask Finish har varit enormt stort och samtliga 6725 flaskor är slutsålda till leverantörer i hela världen. I Sverige släpps 4320 numrerade flaskor på Systembolagets beställningssortiment 22 mars.

I samarbetet mellan destillerierna ingår det även att O.P. Anderson lanserar en akvavit under hösten 2023 som lagrats på fat från Boulard Calvados.

Boulard Grand Solage O.P. Anderson Aquavit Cask Finish
Artikelnummer: 5073201
Pris: 559 SEK
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 40 procent

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING