Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Boulebar gör succé i Köpenhamn

Boulebar gör succé i Köpenhamn

av Livets Goda

Mitt i Köpenhamn, på Nørregade, några boulekast från Strøget ligger en Boulebar som har blivit en stor succé. Under 2022 tog de emot över 100 000 gäster och radade upp både rekordförsäljning och rekordresultat.

Boulebar köpenhamn
Boulebar Nørregade öppnade 2016. Men det blev inte en succé på direkten, starten var tuff för boulentusiasterna. Bolagets koncern-VD och medgrundare Henrik Kruse berättar.

– I början var det svårt. Första 14 månaderna tror jag att vi gjorde ett negativt resultat på 10 miljoner och det var oerhört stökigt i teamet på plats. Då höjdes det röster om att sälja eller lägga ned. Som tur var trodde vi på det hela och nu är det den mest framgångsrika Boulebar vi har.

Vad har hänt?
– Bra jobb av teamet på plats är absolut en avgörande faktor. Men vi vet inte helt vad som skapat denna dundersuccé. Kanske är danskarna inte så vana vid kombinationen restaurang och aktiviteter på samma sätt som i Sverige. Men uppenbarligen finns det en längtan efter att göra saker ihop med kollegor, vänner och familjen. Då är boule perfekt.

Varför etablerade ni er i Köpenhamn från början?
– Runt 2015 fick vi ett förslag på lokal av Petter Stordalens fastighetsbolag Strawberry och vi tänkte att det låter inte så dumt. Så vi satte igång att kolla upp staden och området, och kände att detta kan bli riktigt bra.

Kommer ni fortsätta utveckla Boulebar i Köpenhamn?
– Det vill vi absolut, vi får en hel del förslag på lokaler i Köpenhamn men även från andra städer i Norden. Det är mycket som ska klaffa, stadsdelen, lokalen, teamet. Vi har lärt oss mycket om det under åren och vet hur viktigt det är att ha bra grundförutsättningar för att lyckas. Det finns ett par lägen som är väldigt intressanta för etablering just nu.

Är Danmark annorlunda än Sverige?
– Ja, på en del sätt. Men mindre än vad folk tror i allmänhet. Språk och lite regler. Tillståndsreglerna är ju helt annorlunda avseende alkohol och det finns skillnader i arbetsrätt och avtalsrätt. Det är nog den största skillnaden. Men som människor tittar vi ju på samma serier på Netflix och gör samma saker på fritiden. Jag upplever svenskar och danskar som väldigt lika i stort, avslutar Henrik Kruse.

Om Boulebar Nørregade
Det gamla varuhuset i Nørregade ekar av stålkulor som träffar varandra och grus som knastrar under otåliga fötter. Totalt 1450 m2 har förvandlats till en parkmiljö à la Marseille, där osnobbig fransk mat och umgänge med vänner, kollegor eller familj står i centrum. Sedan 2016 har över 500 000 gäster besökt Boulebar Nørregade.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING