Hem NyheterNyhet WB Bowmore® lanserar 30-åring

Bowmore® lanserar 30-åring

av Livets Goda

Bowmore® lanserar nu den första utgåvan av en 30-årig single malt whisky, som planeras att släppas årligen i en ny utgåva. Denna whisky visar hur just tid bidrar till att skapa den unika Bowmore®-karaktären.

Bowmore®-destilleriet har i mer än 240 år lyckats fånga själva essensen av Islay. Bowmore® 30 YO är en single malt där varje droppe är definierad, formad och skapad av tiden som gått. Denna sällsynta single malt destillerades 1989 och har under tre decennier varsamt fått mogna i de finaste sherry- och bourbonfaten. Varje år väljs endast två fat ut vilket resulterar i en helt unik single malt, vars innersta kärna och karaktär förkroppsligar de 30 år som gått.

”Genom att lägga till en årligen återkommande 30-åring till vår Bowmore®-portfölj kan vi visa hur lagringstiden både kan forma och påverka vår whisky, vilket gör den ännu mer exceptionell och säregen. Varje årlig utgåva kommer att berätta spännande historier från Bowmore®, men det viktigaste av allt är att alla kommer att ha sin egen unika stil och karaktär.” säger David Turner, Bowmore®-destilleriets VD.

Endast 2580 flaskor släpps globalt av Bowmore® 30 YO. I Sverige lanseras den som en webblansering på Systembolaget den 4 mars 2021.

INFORMATION
Antal flaskor: 12 stycken
Pris: 21 499 SEK
Artikelnummer: 40882
Alkoholhalt: 45,3% (cask strength)

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING